НОВИНИ

Каспър Рууд за втора поредна година достигна четвъртфиналите на "Ролан Гарос"

каспър рууд втора поредна година достигна четвъртфиналите ролан гарос
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:21, 05.06.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Норвежецът Каспер Рууд ще играе за втора поредна година в четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис.

Миналогодишният финалист преодоля четвъртия кръг след труден успех със 7:6(3), 7:5, 7:5 над чилиеца Николас Хари. Мачът продължи 3 часа и 22 минути.

За място на полуфиналите поставеният под номер 4 в схемата Рууд ще спори с победителя от срещата между датчанина Холгер Руне и аржентинеца Франсиско Черундоло.

Рууд влезе в срещата с идеята да вземе реванш от Хари, който го победи преди малко повече от седмица на четвъртфиналите на турнира в Женева. Норвежецът обаче бе изправен пред изпитание още в първия гейм на мача, в който трябваше да отрази пет брейкбола.

След като преодоля тази опасност, Рууд направи пробив във втория гейм, който след това затвърди, за да дръпне с 3:0 гейма в резултата. Последва лек спад в играта му, от който двуметровият Хари се възползва много бързо, за да изравни за 3:3.

Последваха няколко гейма, в които сервиращият печелеше подаванията си, което доведе развръзката на сета до тайбрек. В него Хари направи две непредизвикани грешки, които наклониха везните в полза на опонента му за 7:3 точки.

В началото на втория сет Рууд имаше проблеми с вкарването на първия си сервис и това позволи на Хари да реализира пробив, с който да поведе с 4:1 гейма. Чилиецът обаче допусна само за десетина минути да се стигне до изравняване на резултата, което изцяло прехвърли инерцията в полето на Рууд. Двукратният финалист в турнирите от Големия шлем успя да реализира още един пробив за 6:5 гейма и след като отрази две възможности за пробив в 12-ия гейм, затвори втория сет със 7:5.

В третата част на мача се разигра сценарий, който бе много сходен с този във втория сет. Хари направи пробив, за да поведе с 4:2 гейма, но Рууд изравни при 4:4. Норвежецът реализира още един брейк за 6:5 и броени минути по-късно подпечата мястото си сред осемтимата най-добри.

Каспер Рууд завърши мача с 10 аса, 30 печеливши удара и 32 непредизвикани грешки. От своя страна Хари направи 11 точки от сервис, 56 печеливши удара, но цели 67 непредизвикани грешки, голяма част от които се дължаха и на силния вятър, който затрудняваше играта на централния корт "Филип Шатрие".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия започва учения в Балтийско море ден след НАТО
Русия започва учения в Балтийско море ден след НАТО
Иван Гешев поиска имунитетите на двама депутати от "Възраждане"
Иван Гешев поиска имунитетите на двама депутати от "Възраждане"