НОВИНИ

Катрин Маноилова се класира за полуфиналите на 1500 метра на европейското по шорттрек

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:10, 13.01.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Катрин Маноилова
Снимка: АРХИВ
Слушай новината

Българката Катрин Маноилова се класира за полуфиналите на дисциплината 1500 метра по време на Европейското първенство по шорттрек в Гданск, Полша.

Маноилова се нареди на трето място в трета серия с 2:42.568 минути и по този начин заслужи място сред 19-те най-добри, които ще бягат в полуфиналите.

Другата ни представителка в дисциплината Михаела Петрова се нареди четвърта в пета серия с време от 2:35.273 минути, като този неин резултат не се оказа достатъчен за място в полуфиналите.

В бягането на 500 метра Катрин Маноилова също продължава напред към четвъртфиналите, след като резултатът ѝ от 44.801 секунди беше едно от най-добрите четири времена на състезателки, които са останали на трето място в своите серии. В същото време Михаела Петрова се нареди последна в своята серия и така отпадна от надпреварата.

При мъжете и двамата ни представители не успяха да намерят място в полуфиналите на дисциплината 1500 метра. Иван Дончев финишира четвърти в първа серия с 2:20.461 минути, а Стефан-Александър Кюмюрджиев се нареди пети в трета серия с 2:28.250 минути.

По-късно днес програмата на шампионата продължава със сериите на 500 метра при мъжете, на 1000 метра при мъжете и при жените, както при смесените щафети и щафетата за мъже на 5000 метра.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДБ иска Община Варна да отмени решението си за Пловдивския панаир
ДБ иска Община Варна да отмени решението си за Пловдивския панаир
Грипна ваканция за учениците в Община "Родопи" от понеделник
Грипна ваканция за учениците в Община "Родопи" от понеделник