НОВИНИ

Кенин бе детронирана на Australian Open, Барти продължава напред

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:40, 11.02.2021
Чете се за: 00:52 мин.
Тенис
кенин детронирана australian open барти продължава напред

Миналогодишната шампионка в Мелбърн София Кенин бе свалена от трона още във втория кръг, след като допусна загуба с 3:6, 2:6 от естонката Кая Канепи.

65-та в света Канепи изигра много силен двубой, в който не загуби подаването си нито веднъж, а същевременно осъществи цели три пробива.

Срещата продължи едва 64 минути, като Кенин пропиля всяка една от седемте си възможности за брейк и това се оказа решаващо за нейното поражение.

Така Канепи се класира за третия кръг в Мелбърн, където я очаква среща с хърватката Дона Векич, която надделя над Надя Подороска с 6:2, 6:2 за малко над час игра.

За следващия етап се класира и номер 1 в схемата Ашли Барти, която в австралийски сблъсък отстрани Дария Гаврилова след 6:1, 7:6(7).

В първия сет Гаврлиова започна с пробив на своята сметка, но загуби следващите шест части, което набързо позволи на Барти да поведе със сет.

Във втората част, шампионката от Ролан Гарос 2019 имаше аванс от 5:2, но опонентката и намери сили да стигне до тайбрек, в който дори имаше и два сетбола.

Все пак световната номер 1 запази концентрацията си в този важен момент и успя да обърне развоя на дългия гейм, за да приключи срещата в два сета.

Така в третия кръг Барти ще се изправи срещу Екатерина Александрова, която се справи в два сета с Барбора Крейчикова.

Напред продължава и бившата полуфиналистка на US Open Белинда Бенчич. Швейцарката победи двукратната ностиелка на титли от Шлема, Светлана Кузненцова и в следващия кръг ще спори с белгийката Елизе Мертенс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП ще попита редовите социалисти кои са възможните коалиционни партньори след изборите
БСП ще попита редовите социалисти кои са възможните коалиционни партньори след изборите
ПГ на ДПС иска изслушване на Томислав Дончев в парламента
ПГ на ДПС иска изслушване на Томислав Дончев в парламента