НОВИНИ

Кирил Десподов ще дари 112 топки на школи и училища

Кирил Десподов Лудогорец
Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
19:21, 07.12.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Кирил Десподов ще дари 112 футболни топки на детско-юношески школи и училища в България, съобщи неговият клуб Лудогорец.

Благотворителната кампания е част от ангажиментите му като победител в анкетата "Футболист на годината" за 2021 г. Десподов стартира с даренията от средно училище "Св. Паисий Хилендарски" в родния си град Кресна, където е учил до 4-ти клас. Той зарадва малчуганите в школото с картички, фланелки и други фен артикули. Десподов ще дари определен брой топки на школите "Волов" и "Юнак" в Шумен, както и тези в Исперих, Кубрат, Попово, Габрово, Сливен, Варна, както и училища в Щръклево и Лозница.

"Винаги се вълнувам, когато имам възможност да помогна на деца и юноши, които искат да тренират и играят футбол", коментира Кирил Десподов. "Желая на всички весели коледни празници и здрава и щастлива 2023 г.", допълни крилото на единадесеткратните шампиони и капитан на националния отбор на България.

По-рано днес играчът на "орлите" благодари на ръководството на средно училище "Св. Паисий Хилендарски" за възможността да се срещне с младите си фенове.

"Срещите ми с деца винаги са изпълнени със смисъл. А когато мястото на срещата е училището, от което съм тръгнал, всичко е още по-специално. В двора на СУ “Св. Паисий Хилендарски” в Кресна направих първите си стъпки като футболист. За първи път замечтах за големия футбол и си представях, че играя на голямата сцена. Сега видях деца, които мечтаят за същото и се радвам, че имах възможността да им разкажа за моя път. Благодарен съм на ръководството на “Св. Паисий Хилендарски” за вниманието, за организацията и за шанса да си поговоря със страхотните деца, които съм сигурен, че един ден ще ни правят горди българи", написа той в социалната мрежа Инстаграм.

View this post on Instagram

A post shared by KIRIL DESPODOV (@despodov32)

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Кисьов: Полицаите ни с телата и живота си защитават европейска граница, не просто българската
Владимир Кисьов: Полицаите ни с телата и живота си защитават европейска граница, не просто българската
Кристиан Вигенин: Ще отидем на срещата с проф. Габровски, но няма да подкрепим правителство на ГЕРБ
Кристиан Вигенин: Ще отидем на срещата с проф. Габровски, но няма да подкрепим правителство на ГЕРБ