НОВИНИ

Клоп се предава: Ливърпул вече не е в битката за титлата

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:03, 14.02.2021
Чете се за: 01:15 мин.
Футбол
клоп предава ливърпул вече битката титлата

Германският наставник на "червените" призна за първи път публично, че надеждите на Ливърпул за защита на титлата на Висшата лига са приключили след поражението от Лестър с 1:3.

Загубата с 1:3 при гостуването си на Лестър, остави Ливърпул на десет точки от лидера Сити, който има и два мача по-малко. Това накара Клоп да обяви, че тимът му вече е твърде далеч от „гражданите“, за да успее да ги догони.

На въпрос дали шансовете на Ливърпул за титлата са приключили, германецът отвърна лаконично: „Да. Не смятам, че можем да стопим тази разлика през този сезон, ако трябва да бъда честен. Трябва да печелим мачове и голяма част от нашата игра днес бе много добра. Това, което трябва да избегнем, са грешките и неразбирателствата“.

„В две ситуации днес не направихме това и тъкмо по този начин те реализираха два гола. Резултатите са свързани до огромна степен с представянето – бяхме достатъчно добри, за да спечелим мача с изключение на две грешки в края. Преди мача знаехме, че Озан Кабак е много добър играч и знаем това и след края му, но той не е свикнал с нашата игра. Алисон е офанзивно настроен и обича да излиза извън наказателното си поле. Когато си нов в даде отбор, това обикновено се случва, но се случва в предсезонната подготовка. За съжаление, ние нямахме такава. Не сме загрижени за титлата, не сме глупави. Чака ни труден мач във вторник и след това идва дербито следващата седмица. Там е насочено нашето внимание“, започна Клоп след края на срещата.

Бившият треньор на Борусия (Дортмунд) коментира и ситуацията около изравнителния гол на Лестър, който бе дълго преразглеждан от системата ВАР.

„Не търсим извинения. Можехме да направим по-добре някои неща, но в момента е тежко. През по-голямата част от мача стояхме добре. Не е лесно да доминираш Лестър по начина, по който го направихме днес, след като загубихме от Манчестър Сити с 1:4 преди седмица. Поведохме и след това получихме странен гол. Помислих, че е засада, докато голът за 2:1 беше неразбирателство. Това определено повлия сериозно на мача, но трябваше да покажем различна реакция. Получихме твърде леко третия гол. Единственият начин, по който можем да излезем от тази ситуация, е като играем добър футбол“, завърши Клоп.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До 30 см нов сняг падна в Смолянска област
До 30 см нов сняг падна в Смолянска област
Националният отбор на България отстъпи на Рилски спортист в контрола
Националният отбор на България отстъпи на Рилски спортист в контрола