НОВИНИ

Ключови сблъсъци във футболната сряда с Шампионска лига

Челси Шампионска лига трофей
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:34, 24.11.2021
Чете се за: 04:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Поредната вълнуваща вечер в Шампионската лига ще предложи футболната сряда.

Отборът на Манчестър Сити очаква Пари Сен Жермен на своя територия. Тимът на Маурисио Почетино е непобеден в група „А“, но местният вестник Le Parisien не беше впечатлен от тяхното равенство 2:2 в Лайпциг последния път и написа заглавие: "Париж не заслужаваше нещо повече". Победа в Англия може да потуши всяко по-нататъшно недоволство.

„Трябва да имаме желание да отидем там и да спечелим мача. Целта е да се класираме и ще отидем там с тази идея", каза Маурисио Почетино в навечерието на мача.

Победа ще е достатъчна за първото място в групата, а равенство може да подсигури на "гражданите" за позиция в елиминациите. ПСЖ може да си осигури място на осминафиналите с победа на "Етихад" или ако спечели същия брой точки, които Брюж (4) спечели при домакинството си на РБ Лайпциг (1).

Победата на Шериф Тираспол с 2:1 при гостуването на Реал Мадрид във втория мач беше широко приветствана като една от най-големите изненади в Шампионската лига. Резултатът постави молдовците начело в група „D“, но сега те се сринаха до трето място. Лидер е Реал Мадрид, който гостува на Шериф. Тимът ще се класира за следващата фаза с победа в Молдова. Интер, който е със 7 точки ще продължи към елиминациите, ако победи Шахтьор Донецк (1 точка) у дома, а Шериф не спечели срещу Реал.

След като Аякс вече се класира за 1/8-финалите в Шампионската лига, срещата на Спортинг Лисабон с Борусия Дортмунд е със сериозно значение за два отбора, тъй като са с по шест точки в група „C“.

При равенство на Аякс при гостуването на Бешикташ (0 точки) ще си осигури първото място. Борусия Дортмунд (6 точки) може да си осигури излизане от групата с победа над Спортинг (6 точки) в Лисабон. От своя страна португалците ще продължат напред, ако победят Борусия с два или повече гола.

Отборите на Атлетико Мадрид и Милан ще се изправят един срещу друг, като местата вече са ограничени в групата, след като Ливърпул спечели досегашните си четири мача и е сигурен за първото място.

Въпреки че "росонерите" загубиха първите си три мача в груповата фаза и имат само една точка в актива си, те все още имат шанс да завършат на второ място, но за целта трябва задължително да спечелят на "Уанда Метрополитано". Всеки друг резултат означава четвърто място за италианския гранд и край на евротурнирите за този сезон.

От своя страна Атлетико трябва да спечели, за да продължи да държи всичко в собствените си ръце, иначе ще зависи от останалите резултати. Порто ще си осигури втората позиция, ако спечели на "Анфийлд", а Милан победи Атлетико в Мадрид.

Роберт Левандовски е начело в ранглистата на голмайсторите за този сезон в турнира, след като отбеляза 9-ия си гол при победата на Байерн с 2:1 срещу Динамо Киев във вторник. Най-близо след него се движи Себастиан Халер от Аякс, който е със 9 попадения. Може ли полският национал да завърши начело в класацията за втори път, след като реализира 15 гола в кампанията на Байерн за титлата през сезон 2019/20?

Мачовете:

Група "А": 22.00 часа българско време, Брюж - Лайпциг, Манчестър Сити - ПСЖ

Група "В": 22.00, Атлетико Мадрид - Милан, Ливърпул - Порто

Група "С": 19.45, Бешикташ - Аякс; 22.00, Спортинг Лисабон - Борусия Дортмунд

Група "D": 19.45, Интер - Шахтьор Донецк; 22.00, Шериф - Реал Мадрид

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът на Перник за трагедията на АМ "Струма": Такъв ужас аз не съм виждал
Кметът на Перник за трагедията на АМ "Струма": Такъв ужас аз не съм виждал
Експерти: АМ "Струма" съответства на норми отпреди 20 години, когато е проектирана
Експерти: АМ "Струма" съответства на норми отпреди 20 години, когато е проектирана