НОВИНИ

Кметът на Сакраменто Даръл Стайнбърг пред БНТ: Александър Везенков ще бъде звезда в НБА

Даръл Стайнбърг
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
12:35, 09.07.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Кметът на Сакременто Даръл Стайнбърг засипа с комплименти Александър Везенков. В интервю за БНТ той сподели, че с българина в състава "кралете" могат да достигнат финала в НБА.

Даръл Стайнбърг е голям фен на тима и сподели, че е добре запознат с визитната картичка, с която българският национал пристига в отбора.

"От всичко, което чета и виждам, Саша Везенков ще бъде истинска звезда в НБА и тук в Сакраменто. Той стана MVP в Евролигата и няма как да не обожавам факта, че идва в нашия отбор. Тук ще получи едно много сърдечно посрещане. Ние имаме солидна история с големи европейски играчи в НБА - Владе Дивац, Пея Стоякович, Хедо Туркоглу и много други. Ще посрещнем Саша и ще направим така, че той да се чувства добре. Надявам се, че с другите момчета от отбора, най-накрая да ни донесе това, което чакаме - титлата в НБА", сподели американецът.

Собственикът на Сакраменто Кингс Вивек Ранадиве публикува снимка с българина Александър Везенков и други от баскетболистите от отбора. Везенков е в САЩ, за да подпише официално договора си със Сакраменто и да бъде представен като нов играч на тима.

Междувременно българинът се запозна с новите си съотборници и цялото ръководство на Кингс, включително собственика Вивек Ранадиве.

65-годишният американски бизнесмен от индийски произход се похвали със снимката, заснета по време на Лятната лига на НБА в Лас Вегас, в профила си в социалната мрежа Инстаграм.

Автор: Радостин Любомиров

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Командарев след триумфа в Карлови Вари: Основният урок е за повече внимание към възрастните хора
Стефан Командарев след триумфа в Карлови Вари: Основният урок е за повече внимание към възрастните хора
Никола Цолов завърши на 13-о място на Силвърстоун
Никола Цолов завърши на 13-о място на Силвърстоун