НОВИНИ

Колев: Нито една стотинка не е похарчена злонамерено

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
14:15, 26.08.2020
Чете се за: 01:37 мин.
Футбол
колев нито една стотинка похарчена злонамерено

Това обяви изпълнителният директор на "сините" по повод нападките от страна на известния фен на "сините" Любомир Костадинов-Младежа.

Младежа критикува остро Колев и го обвини в лъжи по повод договорите на Левски за охрана на мачовете и стадиона, фен магазина, подготвителния лагер в Турция и други.

"Моето лично мнение е, че в този период Левски стана първият футболен клуб в България, който наистина е свалил завесата пред привържениците си и те са получили достъп до информация, която по една или друга причина не са получавали никога. Това от една страна крие рискове, а именно хора, които имат интерес, да задават въпроси и да внасят напрежение, но аз лично не смятам, че са нелогични и нерезонни. Смятам, че всеки има право да пита и мога съвсем спокойно да кажа, че няма въпрос, на който аз да не мога да отговоря и няма въпрос, който да ме накара, особено зададено през Фейсбук, да си подам оставката", отговори днес Колев.

"Получих изключително много съобщения на подкрепа в тези дни и се обръщам към тези хора с две неща. Първо, те трябва да са абсолютно убедени, че всеки, който все още работи в този клуб, дава всичко от себе си. Второто нещо е, че нито една стотинка от парите, които събрахме през последните месеци, не е похарчена злонамерено. Това го гарантирам и всеки, който твърди обратното, ще трябва да се срещне с мен, там където можем да си защитим правата - единственото цивилизовано място е съдът. Няма въпрос, от който да се притеснявам", каза още той.

Впоследствие Колев даде точни данни за въпросните разходи, включително и показвайки документи и част от офертите, които клубът е получил за провеждането на подготвителния лагер.

По отношение на финансовите отношения клуб-организирани фенове той разкри, че при неговото идване в началото на 2019 година е имало три такива договора - за охрана, за фен магазина и за кетъринг, които към момента са прекратени, като той изтъкна, че отношенията по отношение на охраната са прекратени от страна на фирмата, която е извършвала дейността.

За по-високата цена на лагера на Левски в сравнение с този на Черно море, Колев обясни, че "сините" са имали по-високи изисквания, като самостоятелни стаи за футболистите, терен, който да се ползва само от клуба, и отделна трапезария.

Относно договора ха бившия треньор Петър Хубчев изпълнителният директор каза, че не е имало как Хубчев да не подпише контракта с немския си паспорт, защото той няма друг. Той допълни, че няма право да каже дали ще има дело срещу клуба във ФИФА, а неустойката на Хубчев и неговите асистенти е въпрос на преговори между двете страни.

Колев допълни, че очаква до 1-2 седмици клубът да подпише нови рекламни договори, които няма да са много високи като стойност, но все пак ще има постъпления в клубната каса. В същото време директорът на "сините" не скри, че остава близка във времето опасността клубът да обяви несъстоятелност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Загорчич: Отиваме за победа в Албания
Загорчич: Отиваме за победа в Албания
Протест и антипротест при старта на новата метролиния
Протест и антипротест при старта на новата метролиния