НОВИНИ

Контузия попречи на Зверев да доиграе мача с Надал

надал продължава без загубен сет ролан гарос
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:30, 03.06.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт

Рафаел Надал се класира за финала на турнира от Големия шлем - Ролан Гарос. Опонентът му Александър Зверев напусна двубоя след тежка травма при резултат 6:7(8), 6:6.

Германецът изкълчи глезена си и напусна корта "Филип Шатрие" на инвалидна количка. Минути по-късно той се завърна с патерици.

Двубоят между 3-ия и 5-ия в световната ранглиста при мъжете ни предложи тенис на високо ниво. 25-годишният тенисист започна срещата с пробив, но носителят на 21 титли от Големия шлем изравни за 4:4 гейма. "Матадорът" спаси три сетбола при сервис гейм на противника, за да изпрати гейма в тайбрек. Там Зверев поведе с 6:2, преди испанецът да осъществи впечатляващ обрат и да се върне в мача при 7:6. Като че ли силната серия на Надал пречупи германеца психически. Това позволи на испанеца да затвори първата част след 10:8.

Във втория сет нито един от тенисистите не успя да спечели сервис геймовете си до резултат 2:2. Зверев първи спечели свое подаване, след което последваха нови четири пробива. До края на сблъсъка и двамата заиграха по-мобилизирано, за да се стигне до 6:6. При последното разиграване германецът опита форхенд по правата, но изкълчи глезена си. След 3 часа и 7 минути игра рожденикът Надал бе посочен като победител.

"Кралят на клея" се класира на 14-и финал на Ролан Гарос. Испанецът никога не е губил във финален сблъсък в Париж, като за последно вдигна титлата през 2020 г., когато надви убедително Новак Джокович.

Другият полуфинал противопоставя Каспер Рууд и Марин Чилич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дипломатът Димитър Гърдев, ИТН: Няма промяна в българската позиция за Северна Македония
Дипломатът Димитър Гърдев, ИТН: Няма промяна в българската позиция за Северна Македония
Тома Биков, ГЕРБ: Асен Василев трябва да подаде оставка
Тома Биков, ГЕРБ: Асен Василев трябва да подаде оставка