НОВИНИ

Костадин Костадинов: Очевидно е, че законът за чуждестранните агенти няма да бъде приет

Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
09:32, 21.09.2024
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

Нашата страна е изключително зависима, нашето гражданско общество е подменено от подменени псевдограждански говорители. На практика българската държава е отвлечена и завзета и ние трябва да си я върнем. Това коментира в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

По отношение на закона за чуждестранните агенти, Костадинов каза, че са го вкарали за четвърти пореден път в четвърти пореден парламент, но този законопроект всъщност си е изпълнил задачата:

"Очевидно няма да бъде приет, разбира се, но още преди да бъде приет, той работи. Не знам защо направиха този път толкова истерична реакция от страна американските медии в България, защото предишните три пъти някак си доста по-обрана беше реакцията. Но сега явно прозира истерия и страх. Особено с оглед на това, че в САЩ идват избори, които ще бъдат буквално след два месеца и там може да спечели Тръмп. Дано да спечели Тръмп. В резултат на това може би има наистина много сериозен страх, да не би България да се пропука още повече американското господство и точно поради тази причина те изкараха всичките си агенти на светло."

Относно скандала със знамето по време на визитата на президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова в София, Костадинов каза:

"Снимат се на фона на българското знаме и на фона на знамето на Европейския съюз - тази снимка обаче никой не казва откъде е. Снимката е направена от фотографа на Давкова. Тоест тя си води със себе си фотограф, който снима и тя ги пуска. Това е снимка, която излиза оттам, а не от нас. В резултат на което, те започват да се възмущават на собствената направена от тях снимка. Какво означава това? Това означава, че е целенасочено търсена провокация."

Костадин Костадинов посочи още, че са предложили и внесли в деловодството на парламента декларация, която е насочена не толкова срещу Република Северна Македония, а "към нашите така наречени партньори, за да видят за какво става въпрос". Защото македонската пропаганда е силна и тя се опитва да обясни, че България спъва Македония. България не спъва Македония, как така може да спъваш втората българска държава на Балканския полуостров, добави още той.

Вижте целия разговор във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанас Атанасов: Българската държава няма никакво отношение към аферата с гърмящите пейджъри
Атанас Атанасов: Българската държава няма никакво отношение към аферата с гърмящите пейджъри
Филип Кръстев и Цволе загубиха от лидера в Нидерландия
Филип Кръстев и Цволе загубиха от лидера в Нидерландия