НОВИНИ

Козмин Моци бе назначен за технически директор в Лудогорец

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:40, 07.06.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
козмин моци назначен технически директор лудогорец
Слушай новината

Козмин Моци бе назначен за технически директор в Лудогорец. Новината бе съобщена лично от изпълнителния директор на разградчани Ангел Петричев, който взе участие в брифинга на десеткратните шампиони преди началото на сезона.

Легендата на "орлите" Козмин Моци сложи край на футболната си кариера в края на сезон 2020/21, след като прекара десет години в Разград.

Самият Петричев пък допълни, че последната титла е сложила край на една ера в Лудогорец, белязана от футболисти като Моци, Марселиньо, както и дългогодишния капитан Светослав Дяков.

"Приятно ми е да ви срещна. И тази година спазваме традицията в София да дадем нашата първа пресконференция. Виждате, че оперативното ръководство, треньорът и Антон Недялков са тук. Бих искал да обявя една приятна новина за нашия клуб. Тя приятна, но и неприятна. Една епоха приключва - Козмин Моци, наред с Марселиньо, Светльо Дяков. Това са момчета, които не играят за Лудогорец вече, но се надяваме да продължим съвместния си път. Моци първи обяви, че прекратява своята кариера. Тези момчета, които знаят какво е ДНК-то на отбора, би следвало те да работят за нас", заяви Александър Петричев.

Изпълнителният директор допълни още, че основната задача пред Моци ще бъде да помогне на отбора да премине по-бързо през трудния период, в който се намира.

"Моци става днес официално технически директор. Той ще е дясната ръка на Георги Караманджуков - човекът, който е отговорен за целия спортно-технически процес. Това е тежка отговорност на неговия гръб. Нормално е да има човек, който да му помага. Моци ще е плътно до отбора. Ще помага на треньора, ще разчитаме на неговия опит. Лудогорец е в труден период. Имаме си нашите колебания. Разчитаме, че Моци ще помогне този процес да премине максимално бързо", каза още Петричев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Омбудсманът е против скока на цените на тока, парното и топлата вода от 1 юли 2021 г.
Омбудсманът е против скока на цените на тока, парното и топлата вода от 1 юли 2021 г.
Майка хвърли бебето си през терасата в Златица
Майка хвърли бебето си през терасата в Златица