НОВИНИ

Кралица Елизабет видя внуците си през стъкло

кралица елизабет видя внуците стъкло
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:32, 30.08.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Европа

Събиране със семейството след дълга пауза заради коронавируса зарадва кралица Елизабет, но въпреки желанието й да целуне внуците си, успя да ги види само при спазване на социална дистанция.

94-годишната кралица не можела да се нарадва на тримата си внука - 7-годишния принц Джордж, петгодишната принцеса Шарлот, и принц Луи, на две годинки.

Според източнци на вестник "Сън" срещата се състояла в градината на Бъкингамският дворец, но през специално стъкло.

Тежка година ще остане 2020 г. в паметта на кралицата и съпругът й - херцогът на Единбург, които с мъка виждат как коронавирусната инфекция взе десетки хиляди жертви във Великобритания.

За да ободрят кралицата, принц Уилям, съпругата му Кейт и трите им деца пристигнали за няколко дни в двореца, но едва в края на посещението им успели да се видят с нея.

Междувременно принц Уилям съобщи, че карантината, наложена в страната и света заради пандемията от коронавирус, е създала възможност за "преоценка на нещата".

"Може би понякога приемаме живота си за даденост. Сега като родител започвам да обръщам все повече внимание на това какъв свят ще оставим на децата си", смята Уилям.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАСА: 50-метров астероид ще доближи опасно Земята
НАСА: 50-метров астероид ще доближи опасно Земята
Тръмп може да посети град Кеноша, където полицай простреля чернокож
Тръмп може да посети град Кеноша, където полицай простреля чернокож