НОВИНИ

Красимир Балъков: Нашият феърплей е българският

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:15, 31.05.2023
Чете се за: 04:40 мин.
Спорт
красимир балъков нашият феърплей българският
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Наставникът на Септември София Красимир Балъков даде своето мнение за загубата на неговия тим с 0:1 като гост на Спартак Варна, която изпрати и двата отбора във Втора лига през следващия сезон.

Въпреки поражението треньорът похвали своите играчи за представянето им в този двубой, определейки го като "най-доброто" под негово ръководство.

"След мача Септември изпада, но при положение че всички мачове се играят по едно време, сме длъжни да дадем всичко от себе си. Единствено мога да бъда доволен от този мач. Това беше най-добрия ни мач. Освободени, без напрежение. Опитаха се, дадоха всичко от себе си момчетата. Ако продължават така, догодина отново ще влязат в Първа лига", започна Балъков.

"Работата ни е да се занимаваме с футболистите, да се опитваме да ги балансираме психически, да им обясним, че няма нищо страшно. В спорта един печели, друг губи. Когато футболистите са освободени психически, можем да извлечем максимума през 90-те минути", допълни той.

Легендарният български футболист коментира още и своето бъдеще начело на столичани, споделяйки, че самият той би желал да остане, но все още няма окончателно решение по този въпрос.

"Не мога да ви кажа нищо в този момент. Имаме разговори, които трябва да видим дали ще продължа в Септември. Дори да не продължа в Септември мисля, че Септември много години залага на млади български футболисти. Тук-таме има и чужденци, които помагат. Аз винаги съм близко до този клуб и помагам с каквото мога. Определено няма да си крия душата, работи ми се с тези футболисти. Виждам много голям потенциал в школата. Трябва постоянство и време. Това е правилният път за развитието на българския футбол", заяви Краси Балъков.

Наставникът на Септември се присъедини и към своя колега от Спартак Варна Димитър Димитров - Херо, който намекна, че в родното първенство наблюдаваме "много дълбок български феърплей".

"Мога да потвърдя това, което Херо казва, че нашият отбор е играл абсолютно феърплей. Техният също, но в българския футбол има понякога много дълбок български феърплей. Той е по-различен от европейския. Не искам да влизам в подробности. Не ми е работа. Не съм БФС, който трябва да погледне в тая посока. Съветвам всички, които обичат българския футбол, един ден да станем свидетели на това, което стана в Германия. Абсолютен феърплей. Майнц, без да играе за нищо спря Дортмунд и Байерн стана шампион. Нямам никакви доказателства и не мога да твърдя, но нашият феърплей е българският", заяви Балъков.

Накрая един от героите от САЩ 94’ се обърна и към държавата с директен призив да бъдат отделени повече средства за българския футбол, а и за спорта у нас като цяло.

"Българският футбол ще го бъде, когато държавата се вдигне. След малко ще започне финалът на Лига Европа в Унгария. Ако сте гледали в репортажа, има поне пет държави, които инвестират на 1.2% от бюджета на държавата във футбол. Не в спорт, само във футбол. Ние инвестираме 0,06. Ние сме държавата, която най-малко се интересува от спорт и това трябва да се промени", завърши Красимир Балъков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Специална застраховка ще пази медиците от агресивни пациенти
Специална застраховка ще пази медиците от агресивни пациенти
Херо обяви, че напуска Спартак и заяви: Не влязохме в схеми и затова изпаднахме
Херо обяви, че напуска Спартак и заяви: Не влязохме в схеми и затова изпаднахме