НОВИНИ

Красимир Балъков си тръгна от Септември, Иван Гешев идва на негово място

красимир балъков нашият феърплей българският
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:44, 13.10.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на отбора на Септември София потвърди раздялата с досегашния старши треньор на тима Красимир Балъков, като според информацията на столичния клуб тя идва по взаимно съгласие.

За напускането на Балъков стана ясно още преди няколко дни, но то бе обявено едва днес, с което бе сложен край и на престоя на българската футболна легенда в квартал Драгалевци.

Той си тръгва от Септември в момент, в който съставът е лидер в подреждането на Втора лига с актив от 29 точки и има аванс от 4 пред втория Марек Дупница.

След напускането на Балъков начело на Септември София застава досегашният наставник на дублиращия тим Иван Гешев, както стана ясно още вчера. Той е един от най-успешните треньори в академията на Септември и през последните години е важна част от развитието и налагането на собствени юноши на професионалната сцена.

Новият наставник на столичани е роден на 14 април 1976 година, като кариерата му като треньор стартира във Векта Пловдив, а през 2014-а година преминава в школата на ДИТ София, която е под шапката на Септември София. Има кратък и успешен престой и в академията на Ботев Пловдив, след което се завръща при септемврийци.

Под негово ръководство Септември София записва името си като първия български отбор, отстранил съперник в Младежката шампионска лига, след като елиминира Академия Футболит от Албания през сезон 2021/22.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицаи разкриха участник в схема за купуване на изборни гласове
Полицаи разкриха участник в схема за купуване на изборни гласове
Денков за неуспешния вот на недоверие: Изгубено парламентарно време
Денков за неуспешния вот на недоверие: Изгубено парламентарно време