НОВИНИ

Краткотраен дъжд на места в Западна България

краткотраен дъжд места западна българия
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 01.07.2023
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде слънчево. След обяд, под влияние на приближаващ студен атмосферен фронт, над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност; на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в София - около 28°. Явленията ще продължат и през нощта срещу неделя, като ще обхванат и Централна България.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури: 25 - 28°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите в Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 22°, на 2000 метра - около 15°. Явленията ще продължат и през нощта срещу неделя, като ще обхванат и масивите от Централна България.

В неделя в Източна България времето ще се задържи слънчево, около и след обяд – горещо. В Западна и Централна България на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Температурите там ще се понижат с 3 - 4 градуса спрямо предишните дни. В понеделник превалявания ще има в източните райони. В западната половина от страната времето ще е предимно слънчево с развитие на купеста облачност след обяд, когато са възможни и изолирани краткотрайни валежи. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

Във вторник над цялата страна времето ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност след обяд над планините, но само на отделни места ще превали.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ванеса Георгиева спечели бронз от европейското първенство по борба за младежи и девойки до 20 г.
Ванеса Георгиева спечели бронз от европейското първенство по борба за младежи и девойки до 20 г.
27 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас
27 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас