НОВИНИ

Краткотрайни валежи, възможни са градушки

краткотрайни валежи възможни градушки
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 12.05.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Времето
Слушай новината

Днес преди обяд ще е слънчево. След обяд от запад ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В западните райони има условия за краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има локални значителни количества и градушки.

През нощта срещу четвъртък и на изток ще има превалявания, предимно слаби. Минималните температури ще са между 5° и 10°, максималните - между 22° и 27°.

Над Черноморието ще е слънчево, но до вечерта облачността и там ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 17° - 20°. Температурата на морската вода е от 12° по северното Черноморие до 16° на юг.

Над планините около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в масивите в западната половина на страната ще има интензивни краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра.

Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 9°.

През следващите дни повече слънце ще има в часовете преди обяд, а около и след обяд - краткотрайни валежи и гръмотевици.

В събота се очаква съществено затопляне, но в края на деня отново ще вали, на повече места в западната половина от страната, а в неделя вече и в Централна и Източна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавният глава разпуска с указ 45-ото Народно събрание
Държавният глава разпуска с указ 45-ото Народно събрание
877 са новите случаи на коронавирус, намалява броят на хоспитализираните с COVID-19
877 са новите случаи на коронавирус, намалява броят на хоспитализираните с COVID-19