НОВИНИ

Кристиян Минковски: Оценката ми за отбора е много добра

Главният мениджър на националния отбор по плуване вярва, че възпитаниците му могат да надградят над представянията си от световното първенство

Кристиян Минковски
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
16:31, 19.02.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Главният мениджър на националния отбор по плуване Кристиян Минковски отличи представянето на своите възпитаници след световното първенство по плуване в Доха.

Наставникът смята, че отборът се е справил, предвид очакванията.

"Оценката ми като цяло за отбора е много добра. Йосиф и Габриела с отлично представяне и отлични постижения. Имаше момчета, които не се представиха, както очаквах, но така е в спорта - невинаги състезателите са в най-добрата форма, която искаме ние, треньорите. Не е това максимумът на отбора. Това е едно от нещата, за които съжалявам, защото щафетата не се представи както трябва. Потенциалът е много по-голям. И в смесената щафета, и на 4 по 200 и 4 по 100 м. Определено не съм доволен от това, което се случи на щафетите", заяви той.

Треньорът е категоричен, че тимът се цели в още квоти за Олимпийските игри в Париж това лято.

"В индивидуалните дисциплини имаше състезатели, които плуваха под това, което беше планирано. Остават по още три състезания, на които ще преследваме квоти за Олимпийските игри. Надявам се подготовката в САЩ да премине добре и на европейското първенство в Белград да вземем още квоти", каза Минковски на летище "София".

Според него тренировъчният процес на родните плувци преди Олимпийските игри е изключително важен.

"За Олимпийските игри трябваше да вземем квота на щафета и още две индивидуални от световното първенство в Доха. Разчитам, че Любчо Епитропов и Калоян Левтеров ще успеят да вземат квоти най-късно през юни. На вътрешните турнири ще участват всички, които са в България. Ще направим програма на Йосиф Миладинов за подготовката му до Олимпийските игри. Калоян Левтеров и Калоян Братанов заминават за САЩ, където имат ангажименти с университетите си. Ще се върнат в края на май или началото на юни, което не ме прави особено щастлив. Ще остане малко време до европейското първенство", поясни той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В памет на Апостола: Ученици от Царево се състезаваха по лъвски скок (СНИМКИ)
В памет на Апостола: Ученици от Царево се състезаваха по лъвски скок (СНИМКИ)
Делян Добрев: България е купила петрол за близо 6 млрд. долара от режима на Путин
Делян Добрев: България е купила петрол за близо 6 млрд. долара от режима на Путин