НОВИНИ

Крум Зарков се срещна с новоназначения американски посланик у нас Кенет Мертен

крум зарков срещна новоназначения американски посланик нас кенет мертен
bnt avatar logo
от БНТ
17:16, 11.05.2023
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Министърът на правосъдието Крум Зарков се срещна с новоназначения американски посланик у нас Кенет Мертен. Двамата са обсъдили внесените от Министерски съвет законопроекти, сред които е и проектът, регламентиращ механизъм за разследване на главния прокурор, както и реформата в КПКОНПИ.

На срещата е подчертано, че от приемането им в огромна степен зависи изпълнението на ангажиментите по Плана за възстановяване и устойчивост, както и приемането на България в Шенген, посочват от Министерство на правосъдието.

Министърът на правосъдието Крум Зарков подчерта пред госта си отличните отношения между двете страни и изрази увереност, че България и САЩ ще продължат традиционно добрия диалог и сътрудничеството във взаимен интерес.

Отбелязано е, че Министерството на правосъдието е изработило и промени в Наказателния кодекс, с които се предлага създаването на условия за онлайн пиратство да стане престъпление.

С изготвения от широка експертна група законопроект, под ръководството на заместник-министър Мария Павлова, се отговаря на отправените към държавата ни критики по Раздел „Специален 301“ от Търговския закон на САЩ във връзка със защитата на интелектуалната собственост, най-вече в областта на онлайн пиратството, посочват от МП. Текстовете са внесени за разглеждане в Народното събрание на 24 април, след като Министерският съвет ги одобри.

Министър Зарков отбеляза още голямото значение, което правителството отдава на участието на страната ни в Срещата на върха за демокрация, както и организираната от България регионална конференция на тема „Антикорупция и националната сигурност“.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без автомобили в Морската градина във Варна
Без автомобили в Морската градина във Варна
ЦСКА ще домакинства на Черно море в Пазарджик
ЦСКА ще домакинства на Черно море в Пазарджик