НОВИНИ

Лъчезар Вълчев и Божидар Саръбоюков са финалисти в тройния скок на еврошампионата до 20 г.

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:55, 09.08.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
лъчезар вълчев божидар саръбоюков финалисти тройния скок еврошампионата
Слушай новината

Българите Лъчезар Вълчев и Божидар Саръбоюков се класираха за финала на дисциплината троен скок на европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 20 години в Йерусалим, Израел.

И двамата ни представители преминаха квалификационната норма от 15.60 метра, което им позволи да не правят всичките си три опита..

Пръв това стори сребърният ни медалист в скока на дължина от вчера Божидар Саръбоюков, който още при първото си излизане на пистата скочи 15.84 метра и така си гарантира място в битката за разпределение на медалите. Малко по-рано днес стана ясно, че вследствие на силното си представяне във вторник българинът е получил покана за участие на световното първенство по лека атлетика за мъже и жени от 19 до 26 август в Будапеща.

Лъчезар Вълчев пък започна своето участие днес с фаул, но при втория си опит постигна 16.01 метра и така оглави класирането в квалификациите в тройния скок. Любопитен факт е, че преди година на същия стадион Вълчев стана европейски шампион в дисциплината, но в долната възрастова група до 18 години.

Финалът в тройния скок на еврошампионата до 20 години в Израел ще бъде утре (10 август) от 19:35 часа българско време и ще бъде излъчен НА ЖИВО по БНТ 3!

Третият ни представител в надпреварата и бронзов медалист от европейското до 18 години през миналата година Васил Русенов остана далеч от най-доброто си представяне и след два неуспешни опита в третия, където постигна едва 14.28 метра, остана предпоследен в пресявките.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бурята Ханс продължава да нанася щети в Северна Европа
Бурята Ханс продължава да нанася щети в Северна Европа
Безплатен градски транспорт за деца и ученици във Варна обеща кандидатът за кмет от "Възраждане"
Безплатен градски транспорт за деца и ученици във Варна обеща кандидатът за кмет от "Възраждане"