НОВИНИ

Лапорта: На прав път сме в преговорите с Меси

Лионел Меси
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:48, 01.07.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Барселона Жоан Лапорта остава уверен, че Лионел Меси ще остане в клуба независимо от изтичането на договора му в сряда.

34-годишният аржентинец технически е свободен агент от 1 юли, като контрактът му изтече преди каталунците да финализират параметрите по новия му договор.

Миналата седмица Sky Sports предаде, че шесткратният носител на Златната топка е в напреднали преговори по отношение на нов контракт – вероятно за период от две години. И Лапорта, който направи приоритетно преподписването на Меси с клуба, когато бе избран повторно за президент през март, сподели, че аржентинецът иска да остане в каталунския клуб, въпреки че остава неясно кога ще бъде направено официално потвърждение.

„Искаме той да остане и Лео иска да остане, всичко е на прав път – това, което трябва да разрешим е проблема с феърплея и сме в процеса за намиране на най-доброто решение за двете страни. Бих искал да обявя официално новия контракт, но в момента не мога да го направя, защото сме в процеса на търсене на най-доброто решение за двете страни“, каза президентът на Барса за El Transistor.

Меси в момента е на повече от 8000 км извън Каталуния, където играе за националния отбор на Аржентина на Копа Америка, и баща му и негов агент Хорхе напусна Барселона миналата седмица, правейки точния тайминг на неговото потенциално подписване все още неясен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
8 лесни стъпки - как се гласува с машина (СНИМКИ+ВИДЕО)
8 лесни стъпки - как се гласува с машина (СНИМКИ+ВИДЕО)
Къде можем да подаваме сигнали за нарушения на изборите?
Къде можем да подаваме сигнали за нарушения на изборите?