НОВИНИ

Ледено време и днес, и утре на много места в страната

ледено време места страната
bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 07.02.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Вятърът отслабна чувствително. След над 120 км/ч в Сливен вчера, през нощта най-силните пориви са около 60 км/ч. Минималните температури в цялата страна, дори на морския бряг, са отрицателни, Варна минус 4°, Бургас - минус 2°.

Почти навсякъде в областите с код жълто предстои т.нар. леден ден, в който и през деня температурите ще останат отрицателни. В останалата част от страната се очакват максимални стойности от 0° до 3°. Ще има променлива облачност, по-значителна над източните райони. Ще духа умерен, в Източна България и по Черноморието временно силен северен вятър.

През нощта вятърът ще продължи да отслабва и ще бъде слаб до умерен. На отделни места, главно в източната половина от страната ще превалява слаб сняг. Минималните температури в повечето райони ще бъдат между минус 9° и минус 4°, а максималните почти навсякъде в областите в жълт цвят, включително и в София, ще останат отрицателни, а в останалата част от страната ще бъдат от 0° до 3°. Ще духа умерен, в Източна България отново временно силен вятър от север-североизток. Ще преобладава облачно време, на места с превалявания от слаб сняг.

И в планините ще бъде облачно и на много места ще превалява сняг, с по-значителни количества в Централна Стара планина.

Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. Температурите по високите върхове ще останат около минус 18 - минус 19°.

През следващите дни ще има все повече слънчеви часове. Сутрин ще остане много студено, но максималните температури постепенно ще се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БФ Волейбол изказва пълна подкрепа към всички пострадали при трагедията в Турция и Сирия
БФ Волейбол изказва пълна подкрепа към всички пострадали при трагедията в Турция и Сирия
Спартак Варна привлече бразилско дуо от Локомотив Пловдив
Спартак Варна привлече бразилско дуо от Локомотив Пловдив