НОВИНИ

Ледено време в много райони и днес

ледено време райони
bnt avatar logo
от БНТ
05:45, 09.02.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Облачността ще продължи да намалява, след обяд над много райони до предимно слънчево време. Над източните райони облачността ще се задържи значителна, но ще е без валежи и там вятърът от север-североизток ще отслабне до умерен. Минималните температури ще бъдат между минус 10° и минус 3°, в София - около минус 8°, а максималните - между минус 2° и 4°, в София - около минус 1°.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, но валежи са малко вероятни. Вятърът от север-североизток постепенно ще отслабва, но сутринта на места ще е временно силен. Максималните температури ще са 0 - 3°. Температурата на морската вода е 6°. Вълнението на морето ще е 3 - 4 бала с тенденция да отслабва.

В планините преди обяд облачността ще значителна, но ще е без валежи. До края на деня ще намалява, в масивите от Западна България до предимно слънчево. Ще духа умерен източен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра - около минус 9°.

В петък и събота ще бъде предимно слънчево.

В неделя облачността ще се увеличи, в Западна и Централна България се повишава вероятността за слаби валежи от сняг. Температурите бавно ще се повишават и в неделя минималните ще са между минус 5° и 0°, а максималните - между 3° и 8°.

В понеделник затоплянето ще продължи. В планините и планинските райони ще бъде слънчево, а в равнинната част от страната преди обяд ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вълната от съпричастност от България към пострадалите в Турция и Сирия не спира
Вълната от съпричастност от България към пострадалите в Турция и Сирия не спира
Юнайтед се добра до точка срещу Лийдс на „Олд Трафорд“, след като навакса два гола пасив
Юнайтед се добра до точка срещу Лийдс на „Олд Трафорд“, след като навакса два гола пасив