НОВИНИ

Лекарката с положителна проба за алкохол пред БНТ: Бях сигурна, че нямам проблеми

bnt avatar logo
от БНТ
09:17, 12.01.2023 (обновена)
Чете се за: 03:47 мин.
У нас
Слушай новината

Имам правото да откажа кръвна проба, при нас работата е в голяма динамика. Не знам дали моята проба е показала наличието на алкохол. Бях сигурна, че нямам проблеми. Това заяви пред БНТ д-р Диана Димова, за която дрегер показа, че е употребила алкохол по време на смяната ѝ в Центъра за спешна медицинска помощ.

Именно д-р Димова оглавява екипа, който се отзова на катастрофа на изхода на Враца, в която загина 3-годишно дете. Казусът предизвика напрежение пред Центъра за спешна медицинска помощ, след като роднини на починалото дете обвиниха д-р Димова, че е под въздействие на алкохол и се държи грубо. В последствие от полицията във Враца потвърдиха твърденията на роднините - дрегерът е показал 1,44 промила алкохол. В последствие д-р Димова е отказала кръвна проба.

Уволняват лекарката от Спешния център във Враца след катастрофата със загинало дете

Димова увери, че не е употребила алкохол в нощта на инцидента. Отказала да ѝ бъде направена кръвна проба, но се съгласила на такава с дрегер, защото била убедена, че не е пила алкохол. Допуска, че положителният резултат е заради лекарства, които приема.

"Принципно е възможно, но не ги употребявам редовно, а при нужда. Както и предния ден се наложи да бъда медикирана. Аз не знам пред кого трябва да се доказвам вече, срамота е. И не очаквам от хора, на които се опиташ да помогнеш да те обвинят. Това ме разстройства. Извинявам се", каза лекарката.

Отхвърли също обвиненията на близките на починалото дете, че е била пияна и неадекватна: "Това е абсурдно твърдение, просто абсурдно. Действията ми са били абсолютно адекватни на сто процента".

След събиране на достатъчно доказателства за положителния резултат от дрегера, д-р Димова ще бъде освободена от работа. "Медицински надзор" започва проверка в Спешния център във Враца. А Окръжна прокуратура разследва катастрофата ,при която колата се е движила с над 100 км/ч.

В "Денят започва" пред БНТ тази сутрин говориха и лекар асистент Геновева Георгиева, акушер Диляна Йорданова и директорът на Центъра за спешна медицинска помощ във Враца Галина Лещарска.

По думите на Йорданова детето е било починало на място, а екипът е установил, че няма жизнени показатели.

Окръжна прокуратура-Враца разследва случая със загиналото в катастрофа край Враца дете

Йорданова коментира и казуса със своята колежка д-р Диана Димова, с която са се отзовали на катастрофата. По думите ѝ не е забелязала неадекватно поведение от нейна страна във въпросната вечер.

Директорът Галина Лещарска каза, че не може да обедини поведението, спокойствието и увереността на д-р Димова, че не е приела алкохол и показанията на дрегера.

Вижте и още във включването на Мирослава Георгиева.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сестри Стоеви се класираха за четвъртфиналите в Куала Лампур
Сестри Стоеви се класираха за четвъртфиналите в Куала Лампур
България в група с Франция, Германия и Нидерландия на европейското по бадминтон за смесени отбори
България в група с Франция, Германия и Нидерландия на европейското по бадминтон за смесени отбори