НОВИНИ

Левски договори юноша на Атлетико (Мадрид)

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:06, 26.01.2021
Чете се за: 00:44 мин.
Европейски футбол
левски договори юноша атлетико мадрид

Отборът на Левски постигна принципална договорка с испанския централен бранител Начо Монсалве.

Бранителят вече се е договорил с ръководството на "сините, като се очаква днес да мине медицински прегледи на "Герена". Ако физическите показатели на 26-годишният Монсалве са добри, то футболистът ще замине моментално за Хърватия, за да се присъедини към подготвителния лагер на Левски в Умаг.

Начо Монсалве е юноша на Атлетико (Мадрид), като през сезон 2015/16 дебютира за първия отбор на "рохибланкос" при разгромна победа на тима на Диего Симеоне с 5:1 над гостуващия Бетис в мач от Ла Лига, игран на митичния "Висенте Калдерон".

Високият 188 см. бранител има във визитката си над 50 мача за дублиращия тим на Атлетико, където даже е носил капитанската лента, и над 30 двубоя за дублиращия тим на Депортиво Ла Коруния.

През 2017 г. след трансфер за Монсалве в Райо Валекано, който го преотстъпва в Рекреативо и записва 17 срещи в Сегунда дивисион.

През август 2018-та подсилва редиците на Твенте, където изиграва основна роля за спечелването на промоция в Ередивизи, като изиграва 27 мача и отбелязва 3 гола във всички турнири за бившия тим на Николай Михайлов.

За последно испанецът е бил собственост на нидерландския НАК (Бреда), където дори е капитан, но напуска клуба преди няколко седмици, след като последните месеци не е играе редовно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сейшелите отварят границите си за туристи с ваксина срещу COVID-19
Сейшелите отварят границите си за туристи с ваксина срещу COVID-19
Доминик Тийм ще бъде през треньора си в Австралия
Доминик Тийм ще бъде през треньора си в Австралия