НОВИНИ

Левски не даде гейм на Динамо Букурещ за отличен старт в Европа

Реваншът на румънска земя в сблъсъка от 1/8-финалите в третия по сила европейски клубен турнир по волейбол Challenge Cup е следващата сряда (20 декември) от 18:00 часа, като в него "сините" се нуждаят от само два гейма, за да продължат напред

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:55, 12.12.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
левски даде гейм динамо букурещ отличен старт европа
Слушай новината

Отборът на Левски София победи румънския Динамо Букурещ като домакин с 3:0 (25:20, 25:23, 25:18) гейма в първия дуел между двата тима от 1/8-финалите в третия по сила европейски клубен турнир по волейбол - Challenge Cup.

В своята зала "Левски София" пред около 500 зрители волейболистите на Николай Желязков изиграха един много силен двубой и ознаменуваха с победа своя първи мач в Европа през този сезон, след като родният тим прескочи фазата на 1/16-финалите служебно след оттеглянето на израелския Апоел Мате Ашер заради военната обстановка в страната.

Тази вечер срещу Динамо Букурещ българският състав започна силно и още в началните минути на първия гейм съумя да се откъсне в резултата, като в един момент разликата стигна 8 точки при 23:15. Впоследствие гостите намалиха част от пасива си, но въпреки това "сините" затвориха частта с 25:20.

Във втората Левски на няколко пъти правеше опити да отвори разлика в резултата, но румънците успяха да се задържат в борбата и да изравнят при 16:16. В следващите няколко минути играта вървеше точка за точка, в решаващите моменти домакините бяха по-хладнокръвният от двата тима и след 25:23 в своя полза удвоиха преднината си.

Третият гейм премина изцяло под контрола на "сините", които рано-рано дръпнаха с 3-4 точки, а впоследствие умело поддържаха тази преднина, като в края дори успяха да я увеличат за крайното 25:18.

Най-резултатен за Левски стана Владимир Гърков със своите 13 точки, докато Венислав Антов и Алехандро Торо добавиха по 9.

За гостите от Румъния бразилецът Сержио Жуниор приключи с 11 пункта, а Рарес Балеан се отличи с 9.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Референдум": "Въздушен Шенген" с условия или пълноправно членство на страната ни?
"Референдум": "Въздушен Шенген" с условия или пълноправно членство на страната ни?
Противодействието на киберпрестъпленията обсъдиха Борислав Сарафов и испанския му колега
Противодействието на киберпрестъпленията обсъдиха Борислав Сарафов и испанския му колега