НОВИНИ

Левски приема Апоел Беер Шева, Михайлов извън състава

Билетите за мача са изчерпани, съобщиха от клуба, шест часа преди първия съдийски сигнал

левски приема апоел беер шева мач реванш квалификациите турнира лига конференциите
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
08:48, 17.08.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски посреща Апоел Беер Шева в мач-реванш от квалификациите на турнира Лига на конференциите тази вечер от 20:00 часа на ст. "Георги Аспарухов". След показаното в първата среща "сините" са фаворит да се класират за плейофите, където ще се изправят срещу германския Айнтрахт. Първата битка в Израел завърши без попадения. Българският тим се справи чудесно в Израел и силно може да съжалява, че не взе поне гол аванс, а защо не и повече.

Старши треньорът на "сините" Николай Костов заяви ден преди мача, че вярва в класата на отбора. Той разкри, че аут от състава ще са Жереми Петрис и Марин Петков. Добрата новина е, че готов за игра ще е Кристиан Димитров.

Днес стана ясно и на кои футболисти ще разчита Костов. Вратарят на Левски Николай Михайлов не попадна в групата от 19 футболисти.

От клуба не съобщават дали Михайлов има контузия или отсъствието му е треньорско решение. Резерва на Пламен Андреев ще бъде Иван Андонов, който наскоро поднови договора си с клуба до 2025 година.

В разширения състав очаквано не е и Жереми Петрис, който не успя да се възстанови от контузията, получена срещу Локомотив (Пловдив) преди десетина дни.

Ето и цялата група на „сините“:
Пламен Андреев, Иван Андонов, Патрик-Габриел Галчев, Келиан ван дер Каап, Хосе Кордоба, Кристиан Димитров, Вендерсон Цунами, Андриан Краев, Асен Митков, Асен Чандъров, Илиян Стефанов, Дарлан, Асими Фадига, Джавад Ел Джемили, Кристиян Йовов, Преслав Бачев, Роналдо, Уелтън, Рикардиньо.

Израелският шампионат все още не е започнал, така че Апоел отново имаше цяла седмица почивка. Левски записа минимален успех в Първа лига с 1:0 срещу Ботев Враца в неделя. Очакванията бяха далеч по-големи, като юношата Преслав Бачев донесе успеха за „сините“ с попадение в 83 минута.

Днес ръководството на Левски призова привържениците си, които ще подкрепят отбора на стадиона в реванша срещу израелския Апоел Беер Шева, да избягват прояви на расизъм, ксенофобия и дискриминация.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Журналистът Иво Никодимов: Ако разследващите знаят мотивите, трябва да вземат мерки, за да предотвратят следващи убийства
Журналистът Иво Никодимов: Ако разследващите знаят мотивите, трябва да вземат мерки, за да предотвратят следващи убийства
Над 60 мигранти са загинали край бреговете на Западна Африка
Над 60 мигранти са загинали край бреговете на Западна Африка