НОВИНИ

Левски ще търси изход от кризата срещу Лудогорец

левски опита сложи мъките осем мача без победа
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:05, 28.02.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-интересният двубой от 21-ия кръг на Първа Лига е днес от 17.45 часа. Един срещу друг ще се изправят Левски и Лудогорец. „Сините“ играят добър футбол в почти всеки мач от съперничеството и нерядко успяват да надиграят противника си. Двубоят ще е четвърти през сезона за двата тима, като първият такъв за първенство завърши 0:0. Дни по-късно Лудогорец елиминира Левски за Купа на България, а всичко започна с успех на „сините“ за Суперкупа на България след изпълнение на дузпи.

Левски е без победа в десет последователни мача. Кризата в "синия" лагер е сериозна, като в този период не бяха победени дори борещите се за спасение Септември, Спартак и Пирин. Преди седмица тимът на Станимир Стоилов поведе в Благоевград, но допуснаха изравняване. В първия кръг за 2023 година пък Левски загуби с 0:1 от Черно море, като инкасира и още два гола, но те бяха отменени от ВАР.

„Добра възможност да излезем от негативната серия. Нивото, на което игра Лудогорец, ние не можем да го оценим. Отбор като Андерлехт е толкова високо ниво – Лудогорец игра много добре, Андерлехт играе под едно напрежение, така че да корим и да търсим проблеми в Лудогорец, според мен не е уместно. Сега Левски трябва да покаже своите възможности. Въпросът е ние как ще изглеждаме, да играем с душа и сърце, както искат привържениците. Да покажат желание, динамика, че се борят за Левски. Сега им казах на футболистите, че този път ще е по-трудно, защото в предишните ни мачове с тях нивото на Лудогорец не бе толкова високо. Футболистите им беше по-лесно да спечелят преди, сега ще им трябва повече характер и волеви качества“, коментира треньорът Станимир Стоилов в навечерието на двубоя.

Лудогорец вече изигра четири мача през февруари, като спечели в три от тях, но в никакъв случай не може да кажем, че представянето на тима е добро. „Орлите“ не заслужаваха да спечелят срещу Спартак Варна, въпреки че го сториха с 2:1. Същият бе и резултатът срещу Славия, когато успехът дойде в 93-ата минута.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българинът консумира най-малко риба в ЕС
Българинът консумира най-малко риба в ЕС
Украински национал подписа с баскетболния Левски
Украински национал подписа с баскетболния Левски