НОВИНИ

Левски ще влезе в ритъм по погасяване на задълженията до края на годината

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:00, 31.08.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
левски влезе ритъм погасяване задълженията края годината
Слушай новината

"Левски ще влезе в ритъм по погасяване на задълженията си до края на настоящата година", обяви временният изпълнителен директор на клуба Константин Баждеков след края на Общото събрание на акционерите.

Събранието продължи около шест часа и половина, събирайки заедно 96,5% от акциите на Левски.

След неговия край бе проведена и пресконференция, в която участие взеха временно изпълняващият длъжността на изпълнителен директор в клуба Константин Баждеков, председателят на Общото събрание адвокат Иво Ивков, както и новоизбрания член на Надзорния съвет на "сините" Венцислав Димитров.

Тримата говориха за най-важните решения, които са били взети по време на дискусията и изразиха задоволството си от начина, по който е било проведено цялостно Общото събрание.

Една от важните новини е свързана с мажоритарния собственик на Левски Наско Сираков, който остава притежател на контролния пакет акции. Бившият футболист обаче е потвърдил думите си от вчера, че е готов да се раздели с ценните книжа при оферта, която гарантира бъдещето на "Синия клуб".

Друга новост е, че отсега нататък важните решения за бъдещето на Левски ще бъдат взимани с 9/10 мнозинство. По този начин никой мажоритарен акционер в клуба няма да може да налага мнението си.

По време на пресконференцията бе представен и новият член на Надзорния съвет на "Синия клуб" Венцислав Димитров. Той ще бъде представител на компанията "PalmsBet", която вчера бе представена като новия официален спонсор на клуба от "Герена".

Така Надзорният съвет на Левски вече е съставен от четирима души - Наско Сираков, Константин Папазов, Петър Ганев и Венцислав Димитров. Именно те ще трябва тепърва да определят и новия Управителен съвет.

Интересен момент от Общото събрание бе появата на бившия собственик на "сините" Тодор Батков, който в качеството си на акционер е обещал безвъзмездна помощ на клуба. Напълно възможно е юристът отново да стане част и от ръководството на клуба.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акад. Богдан Петрунов: Преболедувалите COVID-19 също да се ваксинират
Акад. Богдан Петрунов: Преболедувалите COVID-19 също да се ваксинират
Заведения във Варна на протест заради предложените нови мерки
Заведения във Варна на протест заради предложените нови мерки