НОВИНИ

Левски завърши лятната си подготовка с разгромна победа над Етър на "Герена"

bnt avatar logo
от Калоян Николов
20:50, 05.07.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
левски разгроми академия пандев спечели купата георги соколов
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Левски постигна победа с 5:0 над състава на Етър Велико Търново в последната си проверка преди началото на новия футболен сезон у нас.

След нулево първо полувреме и редица пропуски от страна на „сините“, резултатът на стадион „Георги Аспарухов“ бе открит в 58-ата минута. Резервата Роналдо отне топката в половината на Левски и подаде на левия фланг към друг футболист, влязъл от пейката, Уелтън. Бразилецът напредна с топката в наказателното поле на „болярите“ и стреля, а топката се отби в крака на Олег Димитров от състава на Етър, прехвърли стража Станислав Нисторов и влетя в горния десен ъгъл на вратата.

Отборът на наставника Станимир Стоилов удвои преднината си в 64-ата минута, когато Уелтън проби отляво в пеналтерията на гостите и подаде по земя към точката за изпълнение на дузпа, където Илиян Стефанов с пета продължи за Роналдо, който с фин удар се разписа във вратата на Нисторов.

Преднината на Левски в срещата стана класическа в 71-ата минута. Много дейният по левия фланг Уелтън пробва късмета си с удар от границата на наказателното поле на Етър, който бе блокиран от играч на „виолетовите“, но топката стигна до голмайстора Роналдо, който с изстрел от воле по диагонала вкара второто си попадение в срещата.

Носителят на Купата на България вкара и четвърто попадение. Това се случи в 82-ата минута, когато Илиян Стефанов центрира ниско по земя отдясно на наказателното поле на втородивизионния тим, а Билал Бари намери топката около точката за изпълнение на дузпа и с плътен шут я прати в годния ляв ъгъл на Нисторов.

Крайното 5:0 в полза на Левски оформи Бари, който подобно на Роналдо, вкара второто си попадение в мача дълбоко в добавеното време на срещата.

Левски стартира новия сезон с гостуване на тима на ЦСКА 1948 в Бистрица в събота, 9 юли, от 21.00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сладоледени лакомства за обитателите на Бургаския зоопарк
Сладоледени лакомства за обитателите на Бургаския зоопарк
80 ст. ще струват най-евтините църковни свещи след двойното поскъпване
80 ст. ще струват най-евтините църковни свещи след двойното поскъпване