LG вече няма да произвежда смартфони

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
16:01, 05.04.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Бизнес
вече произвежда смартфони
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Южнокорейската корпорация LG Electronics вече няма да произвежда смартфони. В изявлението на компанията, цитирано от медиите, се казва, че "стратегическото решение" за излизане от "изключително конкурентния" пазар на мобилни телефони ще позволи на LG да се съсредоточи върху други области.

Като например производството на компоненти за електромобили, развитие на сектор "умен дом" и роботостроене, задълбочаване на експериментите с изкуствен интелект и цялостни решения за бизнеса.

Смартфони ще се произвеждат до 31 юли. Моделите на LG ще могат да се купуват и след тази дата. Поддръжката и обслужването им ще бъде възможно до определен период. Какъв ще бъде той зависи от региона, в който се намират потребителите.

Сътрудничеството с бизнес партньорите в сектора ще продължи до крайната дата, посочват от корпорацията. С уточнението, че трудоустрояването на съкратените работници също ще се решава на регионално ниво.

Според местни медии, LG Electronics е обсъждала продажбата на производствената линия за смартфони с виетнамската корпорация "Вингруп" и германския концерн "Фолксваген", но до сделка не се е стигнало.

LG започва да регистрира загуби от производството и продажбата на смартфони още през 2015 година. Към края на миналата година натрупаните негативи са на стойност 4,4 млрд. долара.

LG Electronics е част от LG Group, създадена през 1958 година, със сегашното си име битува от 1995 година.

През 90-те години е обособена LG Mobile Communications, която се занимава с производството на мобилни телефони. През 2004 г. компанията първа в света представя телефон с мобилна телевизия, а през 2011 г. - първият в света смартфон с 3D дисплей.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Каракачанов: ВМРО не спечели тази битка, но тепърва предстои "войната"
Каракачанов: ВМРО не спечели тази битка, но тепърва предстои "войната"
Верижна катастрофа между тир, автомобил и микробус в Русе
Верижна катастрофа между тир, автомобил и микробус в Русе