НОВИНИ

Лионел Меси: Дойдох в Интер с желанието да постигам същите резултати, които съм имал преди в спортната ми кариера

лионел меси дойдох интер желанието постигам същите резултати съм имал спортната кариера
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:28, 18.08.2023
Чете се за: 05:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Аржентинската звезда Лионел Меси е спечелил всичко във футбола, но заяви, че би било "невероятно" и "красиво нещо" да помогне на Интер Маями да спечели първи трофей в историята на клуба.

Интер Маями се намира в дъното на Източната конференция на Мейджър Лийг Сокър и не се представяше особено успешно преди пристигането на Меси в Южна Флорида през миналия месец. Още с първия си мач Лионел Меси донесе импулс в играта на отбора, който достигна до финала в турнира Купата на лигите и мач за трофея срещу Нешвил в събота.

"Би било невероятно, нали? Както за мен, така и за всички, които подкрепят клуба. За всички, които направиха големите промени в отбора и помагат да развитието му, за да може сега тимът да стане популярен в световен мащаб, спечелването на титла би помогнало много. Определено би било впечатляващо", заяви Лионел Меси на пресконференция в Маями.

След два сезона с френския шампион Пари Сен Жермен и предвождайки Аржентина до титлата на Световното първенство в Катар през миналия декември, Меси донесе победен дух в Маями и привлече огромно внимание върху футболния Интер Маями. Той заяви, че обратът в представянето на отбора не е изненада за него. С класирането си на финала за Купата на Лигите Интер си осигури и място в Шампионската лига на КОНКАКАФ (включваща състави от Северна Америка, Централна Америка и Карибския регион), а победителят в турнира ще си осигури и място в топ 16 в лигата.

"Дойдох тук с желанието да постигам същите резултати, които съм имал преди в спортната ми кариера", увери Лионел Меси, който има на сметката си 10 титли в испанската Ла Лига с Барселона, печелил е още Шампионската лига на УЕФА, Копа Америка и Олимпийски игри.

"Фактът, че след няколко дни ще играем финал е изненадващ само за хората, които не ни виждат на тренировки и какво правим всеки ден. От наша гледна точка, ние чувстваме, че сме готови за това. Готови сме да се състезаваме и да спечелим трофея", добави Меси.

"Мисля, че Мейджър Лийг Сокър е оспорвана надпревара и всеки може да победи всеки. Лигата има възможност да се развива и да напредне. Сега е идеалният момент. Предстоят важни турнири в страната. Всичко си е на мястото, за да станем свидетели на елитен футбол в САЩ", каза още аржентинската суперзвезда, който обаче не вярва, че има директен принос за развитието на футбола в страната, както легендата Пеле или Дейвид Бекъм са имали по време престоя си в американски клубове.

Лионел Меси обаче похвали състоянието на футбола в САЩ като цяло, включително националния отбор на страната, който достигна до осминафиналите на Мондиал 2022.

"Мисля, че футболът в САЩ се разви в последните няколко години и резултатите на националния тим са доказателство за това. На световното първенство САЩ беше доста добър отбор", каза той.

Меси коментира и възможността да играе на терени на изкуствена настилка. "Играл съм на такива терени и преди. Да, мина доста време от последния път, но нямам проблеми да се адаптирам", увери футболистът на Интер Маями.

Попитан за възможността да спечели отново Златната топка след седем спечелени до момента, Лионел Меси заяви: "След световното първенство, което беше единственото нещо, което ми липсваше до момента, не мисля много за Златната топка. Титлата от Световното първенство беше най-голямата ми награда. Сега се наслаждавам на момента и честно казано не мисля за това. Ако спечеля, хубаво, но ако не спечеля, нищо няма да се случи."

Той разкри и защо отпразнува някои от последните си голове, имитирайки даден супергерой.

"Тримата ми сина още са във ваканция, не са започнали училище още и вечер гледаме филми със супергерои. Идеята е тяхна и ми казаха, когато имам мач и вкарам гол, да празнувам по този начин. Но го правя само на домакинствата, когато децата са там и можем да споделим тези моменти", разказа Меси.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев изпрати съболезнователно писмо до Байдън заради жертвите от пожарите на Хаваите
Радев изпрати съболезнователно писмо до Байдън заради жертвите от пожарите на Хаваите
Бритни Спиърс се развежда
Бритни Спиърс се развежда