НОВИНИ

Лионел Меси и Барселона са постигнали споразумение?

Лионел Меси
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:21, 14.07.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Представителите на Барселона и Лионел Меси са постигнали принципна договорка за подписването на нов контракт, пише Diario Sport.

Двете страни ще парафират договор за срок от 5 години, въпреки че по-рано се появиха информации, че продължителността на споразумението ще е много по-кратко – само за 2 сезона.

Звездата на „каталунците“ смята, че има възможностите и силата да играе на най-високо ниво още 5 години. Клубът също споделя това виждане.

Лионел Меси се е съгласил да намали заплатата си с 50%. Нападателят е приел условията, поставени от клуба, като напълно разбира състоянието, в което е изпаднал тимът, най-вече от гледна точка на тежките времена. Аржентинецът дори е решил да даде пример на своите съотборници.

Според информацията, парите не са били основният проблем в хода на преговорите.

Двете страни са много близо до подписване на окончателното споразумение. Остава юристите и съветниците на Барселона да изработят последните детайли по договора на Лионел Меси.

Очаква се официално контрактът да бъде обявен в края на месеца.

В момента аржентинският национал е свободен агент, след като предишният му контракт с Барселона изтече. Нападателят търпи много сериозни финансови загуби откакто няма договор. Според L’Équipe той не получава по 100 хиляди евро всеки ден, откакто е свободен агент.

Съгласно предишния контракт Меси взимаше около 139 милиона евро годишно преди сумата да бъде обложена с данъци (след това прибира около 75 милиона евро годишно).

Въпреки че няма клуб, нито един от спонсорите на Лионел Меси не е преустановил сътрудничеството си със звездата.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: Подкрепям бизнеса, който създава висока добавена стойност
Румен Радев: Подкрепям бизнеса, който създава висока добавена стойност
ЕЦБ стартира проект за създаване на "дигитално евро"
ЕЦБ стартира проект за създаване на "дигитално евро"