НОВИНИ

Ливърпул с втора поредна победа във Висшата лига без допуснат гол

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:29, 21.08.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
ливърпул втора поредна победа висшата лига без допуснат гол
Слушай новината

Отборът на Ливърпул записа втора поредна победа без да допусне попадение във Висшата лига, след като надигра у дома с 2:0 състава на Бърнли.

Пред пълните трибуни на "Анфилд" "мърсисайдци" надиграха категорично своя съперник, като успехът им можеше да бъде и по-изразителен.

Домакините откриха резултата в 18-ата минута, когато Костас Цимикас качи топката на главата на Диого Жота и португалецът не остави шансове на стража на Бърнли Ник Поуп.

Атаките на "червените" продължиха и девет минути по-късно Мохамед Салах прати отново топката във вратата на гостите, но попадението бе правилно отменено заради засада на египтянина, маркирана от системата ВАР.

Малко след началото на втората част отборът на Шон Дайш помисли, че е изравнил резултата чрез Ашли Барнс, но страничният рефер още в реално време вдигна флага си за засада.

Така се стигна до 69-ата минута, в която Трент Алекзандър Арнолд изведе в отлична позиция Садио Мане и сенегалският футболист откри головата си сметка за сезон 2021/22, удвоявайки аванса на Ливърпул.

При 2:0 дойде и последният съдийски сигнал, който узакони втората поредна победа на "мърсисайдци", които са на върха в класирането с пълен актив от 6 точки. Втората загуба пък логично остави Бърнли в дъното на подреждането - на 18-та позиция.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Група русенци публично изрази подкрепата си към министър Кирил Петков
Група русенци публично изрази подкрепата си към министър Кирил Петков
Откриха в кладенец трупа на издирвана 17-годишна от Ямболско
Откриха в кладенец трупа на издирвана 17-годишна от Ямболско