НОВИНИ

Локомотив (София) измъкна точка от Черно море във Варна

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:27, 18.09.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
локомотив софия измъкна точка черно море варна
Слушай новината

Отборите на Черно море и Локомотив (София) завършиха наравно 1:1 в мач от 8-ия кръг на българската Първа Лига, игран на стадион "Тича" във Варна.

По този начин "моряците" не спечелиха в трета поредна среща, което ги остави на два пункта зад 4-ия Славия, който е и с мач по-малко.

От друга страна пък "железничарите" могат да бъдат доволни, след като не загубиха в трети последователен кръг от шампионата, като точката днес ги отдалечи на три пункта от 11-то място.

Двубоят в морската ни столица започна отлично за домакините, които поведоха още в 9-та минута, когато Леандро Андраде изведе Родриго Енрике в отлична позиция и последният не остави шансове на стража на гостите Александър Любенов, вкарвайки за 1:0.

Варненци имаха още няколко възможности да стигнат и до втори гол, но футболистите на Илиан Илиев така и не успяха да се възползват от тях.

Техните пропуски бяха наказани в 81-та минута, когато 17-годишният талант Валентин Николов смълча "Тича" с перфектно изпълнение на пряк свободен удар, което донесе и точката на гостите.

Сега и за двата тима предстоят двубои от 1/16-финалите в турнира за Купата на България, като Локомотив (София) ще гостува на Левски (Лом), докато Черно море ще пътува до Перник за мач срещу Миньор.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хронологията и изводите за полета на майор Валентин Терзиев
Хронологията и изводите за полета на майор Валентин Терзиев
Съпругата на майор Валентин Терзиев пред БНТ: Всички правила за безопасност са нарушени
Съпругата на майор Валентин Терзиев пред БНТ: Всички правила за безопасност са нарушени