НОВИНИ

Лоренцо Мичели: Нашите момичета изстрадаха победата

лоренцо мичели нашите момичета изстрадаха победата
bnt avatar logo
от БНТ
09:23, 17.08.2023
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор по волейбол за жени Лоренцо Мичели заяви, че е горд и щастлив с успеха на националния ни отбор над Хърватия на старта на европейското първенство.

"Чувствам се горд, защото видях как нашите момичета изстрадаха победата. Имахме трудности. Всички, които влязоха от пейката, дадоха своя голям принос. Не започнахме добре втория сет, но променихме ситуацията. В третия също имахме проблеми. Волейболът е колективен спорт. А в този мач видяхме колко сплотена група е българският отбор. Бориха се заедно и никога не се предадоха. Затова и аз, и всички българи трябва да са горди от тях след този мач", смята италианецът.

"Различен беше мачът от предишния с Хърватия. Системата на игра беше друга. Нашата проработи. Хърватите бяха с няколко промени в състава. Те изиграха само една контрола и беше трудно да разберем как ще изглеждат. С течението на мача разбирахме как да правим по-малко грешки. Нашият отбор игра по-силен волейбол. През първия гейм направихме доста грешки, някои повторихме във втория. Но като цяло по-силните бяхме ние. Лигата на нациите е друг турнир, различно напрежение. Мачът с Хърватия там беше много, много важен. Радвам се, че спечелихме и тогава, и сега", каза още треньорът.

"Аз гледам как целият отбор работи. Радостина е нашият нападател. Тя си вършеше работата. А тя също е и начален удар, и защита. В тези компоненти Маринова беше също така добра", добави той.

Днес България играе с тима на Босна и Херцеговина от 19:00 ч.

"Босна и Херцеговина е сред най-добрите в групата ни. Разбира се, не визирам Италия. Предстои ни още една голяма битка", завърши Лоренцо Мичели.

Радостина Маринова беше с основен принос за успеха на България над Хърватия с 3:1. Тя се отличи с 23 точки за българския успех. Нейната съотборничка Мира Тодорова добави 12 точки.

"Много съм щастлива, всички сме много щастливи. Беше труден мач. В началото бяхме притеснени и стегнати. Видя се в първия гейм. Успяхме да се съберем и да не се предадем. Всички момичета, които влязоха като резерви помогнаха. Борихме се до края. Волейболът е отборна игра – посрещане, добра защита, добро вдигане на топката. Усещам подкрепата в тима и имам самочувствието да натисна", каза Маринова след успеха за сайта на БФ Волейбол.

"Много беше важно да спечелим този мач. Съвсем различно е, когато започнеш с успех. Хърватия е силен противник. Доволна съм, че започнахме добре. Нямаме много време да празнуваме. Отиваме да почиваме и излизаме утре с пълни сили срещу Босна и Херцеговина. Очаквам отново да покажем добра игра и да спечелим", добави тя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голям пожар бушува на остров Тенерифе
Голям пожар бушува на остров Тенерифе
Близо 30 мигранти бяха заловени край Кърнаре
Близо 30 мигранти бяха заловени край Кърнаре