НОВИНИ

Лудогорец и ЦСКА 1948 кръстосват шпаги за Суперкупата на България

Срещата започва в 15:00 часа

лудогорец отново успя победи цска 1948 сдаде върха първа лига
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:44, 10.02.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Лудогорец и ЦСКА 1948 ще се изправят един срещу друг в сблъсък за Суперкупата на България. Двубоят ще се играе във Велико Търново и започва в 15:00 часа, като с него ще бъде даден старт на пролетния полусезон в Първа лига.

През миналия сезон "орлите" постигнаха дубъл, като спечелиха титлата в България, а във финала на Купата победиха именно ЦСКА 1948. Достигането до решаващия мач за трофея даде право на "червените" да участват в двубоя за Суперкупата.

Мачът ще покаже състоянието на двата тима след зимната подготовка и преди предстоящите битки в първенството и за Купата. "Орлите" се разделиха с няколко играчи, а треньорът Георги Дерменджиев призна, че очаква нови попълнения.

"Свършихме доста по време на лагера в Турция, но както споменах няколко пъти, имаме още работа. Въпреки това, смятам, че отборът е готов за мача с ЦСКА 1948. Имаме двама контузени футболисти - Антон Недялков и Иван Йорданов. Всички останали са в строя, което е добре за нас", коментира Дерменджиев преди срещата.

При ЦСКА 1948 промените са сериозни - заради свиване на бюджета от клуба си тръгна голяма част от оперативното ръководство, а част от водещите играчи бяха продадени. Сред тях са Георги Русев и Елитон.

"Очакванията са да стане един интересен мач. Надявам се това, което работихме през подготовката, да го покажем на мача с Лудогорец. Искаме да победим и отиваме с тази нагласа. Най-силният ни коз според мен е отборната ни игра. Имаме добри индивидуалности, но характерът, който имат момчетата, мен лично ми допада много", каза треньорът на ЦСКА 1948 Николай Панайотов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марко Одермат води убедително след първия манш на гигантския слалом от Световната купа по ски в Банско
Марко Одермат води убедително след първия манш на гигантския слалом от Световната купа по ски в Банско
Габриела Петрова и Иван Иванов пропускат Балканиадата по лека атлетика
Габриела Петрова и Иван Иванов пропускат Балканиадата по лека атлетика