НОВИНИ

Лудогорец излъга Черно море у дома в мач номер 150 за Кешеру

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:05, 14.12.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Футбол
лудогорец излъга черно море дома мач номер 150 кешеру

Разградчани записаха шести пореден успех в шампионата, надигравайки гостуващия отбор на Черно Море с минималното 1:0, като единствения гол за успеха отбеляза Клаудиу Кешеру в 17-та минута.

По този начин "орлите" събраха 35 точки, което е пет повече от най-близките им песледвачи Локомотив Пд и ЦСКА-София. "Зелените" имат и мач по-малко.

Домакините имаха превъзходство в началото на срещата, което бе материализирано в 17-та минута, когато Кирил Десподов центрира от корнер от ляво, а Елвис Ману отклони към далечната греда, където дебнеше Клаудиу Кешеру, за да ознаменува 150-ия си мач за Лудогорец с гол.

Разградчани продължиха да бъдат по-активния отбор, но в самия край на първата част можеха да бъдат попарени от варненци. В 41-та минута Леандро Андраде центрира към Матиас Курьор, който засече с глава, но Владислав Стоянов спаси.

След почивката ситуацията на терена не се промени драстично, като в 53-та минута удар на Десподов премина на сантиметри от целта.

Десетина минути по-късно и Каули Оливейра имаше възможност да удвои за Лудогорец, но не успя да преодолее вратаря Иван Дюлгеров, а при добавката Елвис Ману стреля неточно.

В 72-та минута гостите стигнаха до най-чистата си възможност в срещата, която се откри пред Велислав Василев. Появилият се в игра секунди по-рано Василев беше изведен на отлична позиция, но останал сам срещу Владислав Стоянов не успя да преодолее българския страж.

До края на срещата нов гол не падна и така Лудогорец отново излезе с пет пункта пред ЦСКА-София на върха в класирането, докато Черно море остана на 7-та позиция над три точки от 6-ия Берое, но и с два мача повече.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Тренд": Масово българите смятат, че 2020 г. е била лоша, остават песимисти и за 2021 г.
"Тренд": Масово българите смятат, че 2020 г. е била лоша, остават песимисти и за 2021 г.
Дезинфекцират автобусните спирки в Пловдив с нов препарат
Дезинфекцират автобусните спирки в Пловдив с нов препарат