НОВИНИ

Лудогорец излиза срещу Астана в търсене на задължителен успех

лудогорец излиза астана търсене задължителен успех
bnt avatar logo
от БНТ
09:49, 17.08.2023
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Лудогорец приема Астана в мач реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят на стадион "Хювефарма Арена" е от 21:00 ч. и ще бъде воден от английския топрефер Антъни Тейлър.

"Орлите" загубиха първата среща в Казахстан с 1:2 и днес ще търсят задължителен успех, за стигнат поне до продължения. Тази роля на догонващ в резултата не е непозната за отбора на Ивайло Петев, който отстрани Балкани в Шампионската лига след поражение с 0:2 в първия мач. Последва обаче разгромен успех с 4:0 в реванша, а всички в Разград се надяват на подобен развой и сега.

Лудогорец влиза в двубоя в добро настроение, след като през изминалия уикенд спечели по категоричен начин дербито с ЦСКА - София. Победителят от тази двойка ще се изправи срещу нидерландския гранд Аякс в плейофа на турнира. Загубилият пък ще срещне някой измежду Валмиера (Латвия) и Партизани (Албания) на прага на груповата фаза в Лигата на конференциите.

Преди седмица отбраната на разградчани се представи кошмарно на "Астана Арена" и позволи на казахстанския шампион да създаде куп голови положения пред Серджио Падт. Футболистите на Петев бяха под обичайното си ниво, а Лудогорец можеше да загуби и с по-голям резултат. Треньорът на българския шампион разкритикува представянето на своите играчи, а на пресконференцията преди реванша сподели, че отборът не трябва да повтаря грешките, които допусна миналия вторник.

"Надявам се, че в утрешния ден ще бъдем перфектни в тези пропуски, които имахме до момента. Искам отборът да изглежда стабилен и уверен. Отбор като нашия не бива да изпада в такива моменти, в които бяхме определени мачове. Трябва да сме постоянни", заяви Петев.

Домакините ще имат предимство на "Хювефарма Арена" заради тревното покритие. Теренът в Разград е естествен, докато този в Астана е изкуствен и до голяма степен попречи на "орлите" да покажат най-доброто, на което са способни. Сега гостите от Казахстан ще трябва да се адаптиран към условията, а Лудогорец ще опита да се възползва от това свое предимство.

Астана реши да съхрани силите на футболистите си и отложи двубоя си от вътрешното първенство. Казахстанският шампион ще иска да повтори представянето си от първия мач, но този път задачата им няма да бъде толкова лесна - още повече, че стадионът се очаква да бъде пълен до краен предел.

Ивайло Петев няма да може да разчита на наказания Сон, а до последно под въпрос ще бъдат Серджио Падт и Доминик Янков, които имат леки оплаквания. Преди 3 дни пък клубът се раздели с Мануел Шоу, който бе трансфериран в Макаби (Хайфа).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови демонстрации "за" и "против" Паметника на Съветската армия в столицата
Нови демонстрации "за" и "против" Паметника на Съветската армия в столицата
Ще остане ли Габрово без парно тази зима - коментар на инж. Кремен Георгиев
Ще остане ли Габрово без парно тази зима - коментар на инж. Кремен Георгиев