НОВИНИ

Льоконт подкрепя решението за публика на Ролан Гарос

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
12:15, 24.09.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Тенис
льоконт подкрепя решението публика ролан гарос

Бившият номер 5 в света Анри Льоконт се опасява относно повишения брой случаи на заразени от коронавирус във Франция, но подкрепи решението на Френската тенис федерация (ФФТ) да допусне фенове на Ролан Гарос.

ФФТ планира да позволи 5000 души всеки ден след повишения брой на инфектирани. По-рано турнирът от Големия шлем възнамеряваше да разреши присъствието на 11 500 привърженици на ден.

„Мисля, че организаторите на Ролан Гарос работят усилено за осъществяването на турнира. Далеч по-добре е, когато има публика. Знам, че Френската федерация и власти ще направят най-доброто, за да създадат атмосфера за играчите. По-малко хора ще присъстват, но все пак ще има такива. Ако трябва да вземат решение да не допускат хора както направиха от US Open, те ще го сторят. Трябва да мислим за настоящата ситуация и за бъдещето“, Льоконт, последният французин, играл във финал на Откритото първенство на Франция през 1988, когато бе надигран от Матс Виландер, бе цитиран от Sky Sports.

Ролан Гарос ще се проведе между 27 септември и 11 октомври, след като бе изместен от традиционния си слот през май-юни.

Шестима тенисисти от квалификациите при мъжете и жените отпаднаха след положителен тест за коронавирус или близък контакт с треньор, тествал положително за заразата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев призова Борисов да излезе от нелегалност и да се яви на работното си място
Радев призова Борисов да излезе от нелегалност и да се яви на работното си място
Близките на изчезналото 2-годишно момче смятат, че то е отвлечено
Близките на изчезналото 2-годишно момче смятат, че то е отвлечено