НОВИНИ

Льов решил да напусне преди 0:6 срещу Испания

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
16:55, 11.03.2021
Чете се за: 00:34 мин.
Футбол
льов решил напусне испания

Йоахим Льов заяви, че унизителната загуба на Германия от Испания с 0:6 миналата година няма връзка с решението му да напусне поста селекционер на Бундестима.

Льов изрази желание да прекрати договора си след европейското първенство това лято. 61-годишният специалист разкри, че е решил да оповести решението си сега, за да даде достатъчно време на своя наследник да подготви отбора за Евро 2024, на което Германия е домакин.

"Още миналата година, преди загубата от Испания с 0:6, бях решил да помисля за напускане пред февруари, март. Задавах си въпроси. Къде сме ние? Къде съм аз? Какво искам? Стигнах до извода, че след европейското първенство е точният момент да си тръгна. Време е за промяна и ново предизвикателство", каза Льов на пресконференция.

Бившият футболист на Фрайбург е начело на националния отбор на Германия от 2006 година насам, когато замени Юрген Клинсман.

Льов е най-дълго задържалият се старши треньор на Бундестима през последния половин век и направи отбора световен шампион през 2014 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха баща и син за кражбата на пътни знаци край Разград
Задържаха баща и син за кражбата на пътни знаци край Разград
В Пазарджик ваксинират с "Пфайзер" и с "Астра Зенека"
В Пазарджик ваксинират с "Пфайзер" и с "Астра Зенека"