НОВИНИ

Мачовете от Шампионската Лига и Лига Еропа ще могат да бъдат отлагани до 28 януари

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:43, 25.09.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Европейски футбол
мачовете шампионската лига лига еропа бъдат отлагани януари

От Европейската футболна централа УЕФА обявиха датата 28 януари като крайна за повреждането на срещи от груповите фази на Шампионска Лига и Лига Европа.

Ако даден двубой не бъде проведен до тази дата то на отборът, по чиято вина мачът не се е състоял, ще бъде присъждана служебна загуба с 0:3.

Според настоящата програма, УЕФА са обявили, че груповите фази и двата турнира трябва да приключат до 9 декември - Шампионска Лига и 10 - Лига Европа.

През последните няколко седмици пандемията от COVID-19 принуди мачове от квалификационните кръгове да бъдат отлагани и изигравани на по-късен етап, стига това да беше възможно.

В някои от случаите се стигна дори до налагане на служебни загуби за някои от отборите, а като пример можем да дадем Васил Божиков и Слован Братислава, които загубиха служебно от тима на КИ Клаксвик.

Мачовете от предварителните кръгове обаче не са част от телевизионните договори на УЕФА, които са на обща стойност 3,25 милиарда долара.

От Европейската централа регистрираха загуба на стойност 575 милиона долара от това, че елиминационната фаза на Шампионската лига и Лига Европа бе със съкратен брой мачове през изминалата кампания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ 3 ще излъчва 30 часа на живо от „Ролан Гарос“
БНТ 3 ще излъчва 30 часа на живо от „Ролан Гарос“
Тръгва делото срещу бившия председател на Агенцията за българите в чужбина
Тръгва делото срещу бившия председател на Агенцията за българите в чужбина