НОВИНИ

Мъгла и студено време ни очакват

мъгла студено време очакват
bnt avatar logo
от БНТ
12:54, 13.11.2023
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Поредно особено студено утро - градус под нулата падна температурата във Видин. В София минималната е 5°, а най-високата е в Бургас - 10°.

Максималните температури също ще се понижат и ще са между 11° и 16°. С изключение на София, където след 9° вчера, днес ще бъде около 12°. Ще преобладава слънчево време, в комбинация със слаб до умерен северозападен вятър.

През нощта ще бъде безоблачно и почти тихо и утре сутринта на места в равнините и около водните басейни ще има мъгла. Минималните температури ще са между 0° и 5°, по Черноморието до 7 - 8°, максималните - между 17° и 22°, в София - около 18°. Ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад.

И по Черноморието ще бъде предимно слънчево със сутрешни мъгли. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Много ветровито ще бъде за пореден ден времето в планините. Ще духа силен вятър с посока от запад-югозапад.

Ще преобладава слънчево време, а температурите ще се повишат и максималните в курортите ще бъдат от 8 градуса на Алеко до 16 в Пампорово, Банско – 18 градуса.

И не само у нас, но и над по-голямата част от Балканския полуостров ще бъде предимно слънчево. Температурите ще се повишат и на места ще бъде по-топло от обичайното за периода.

Понижението на температурите у нас ще продължи и в дните до края на седмицата. Ще бъде ветровито и с валежи: в сряда, вечерта в петък, както и в събота, когато ще бъдат почти повсеместни и значителни по количество, а в планините над 1100м. ще вали сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПП-ДБ-Спаси София обжалва резултатите от първия тур на местния вот в Банкя
ПП-ДБ-Спаси София обжалва резултатите от първия тур на местния вот в Банкя
Мъж е с опасност за живота след побой в Хасково
Мъж е с опасност за живота след побой в Хасково