НОВИНИ

Майката, която изхвърли бебето си в контейнер, остава в ареста

майката изхвърли бебето контейнер остава ареста
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
18:10, 04.04.2022
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

21-годишната жена, която роди в банята, а след това изхвърли новороденото в контейнер за смет, остава в ареста. Днес Районният съд в Димитровград ѝ наложи най-тежката мярка за неотклонение, уважавайки искането на прокуратурата.

Яница родила на 26 срещу 27 март в квартирата си в центъра на Димитровград. Според разследващите става въпрос за доносено и жизнеспособно момченце, за което не били положени грижи. То било оставено в банята, завито в хавлия, и около един час след раждането е починало.

На 28 март Яница поставила детето в платнена чанта и го изхвърлила в контейнер за смет. Там около 14.40 ч. го намира жена, която работи в близък търговски обект.

Полицията бързо стигнала до родилката, тъй като предишната вечер имало сигнал, че дълго време жената не излиза от банята. На посетилите дома ѝ полицаи тя казала, че всичко е наред. На следващия ден обаче камери близо до съдовете за смет, запечатали престъплението ѝ.

21-годишната жена е от сливенското с. Радецки. В квартирата живеела с двете си деца, близнаци на 2,5 г. и мъж. Децата са настанени в приемни семейства.

Ден след ареста ѝ жената беше настанена в болница заради усложнения след раждането.

Репортер: Цанка Семерджиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия предложи схема за плащане на природния газ от май
Русия предложи схема за плащане на природния газ от май
Юрген Клоп: Бенфика е класен съперник
Юрген Клоп: Бенфика е класен съперник