НОВИНИ

Макларън със специално оцветяване за Гран При на Монако

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:36, 17.05.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
макларън специално оцветяване гран монако
Слушай новината

Екипът от Уокинг представи новите цветове на своя болид, които ще бъдат използвани по време на предстоящото състезание за Голямата награда на Монте Карло.

Надпреварата в Княжеството е тази неделя, 23 май, а специалното оцветяване на Макларън са в ретро стил, като са свързани с историята на отбора с техните партньори от Гълф Ойл Интернешънъл.

Сътрудничеството между двете компании датира още от 60-те години на миналия век, когато от Гълф Ойл стават спонсор на новосформирания от Брус Макларън тим.

През уикенда в Монако пилотите на тима Ландо Норис и Даниел Рикардо също ще карат със специален ретро дизайн на своите каски. След края на надпреварата пък шлемовете ще бъдат използвани за набирането на средства за благотворителност.

"Така отдаваме почит на прочутия дизайн на Гълф. Ние сме страхотни фенове на смелите и забележителни цветове. Изключителното синьо на Гълф е сред най-обичаните в надпреварите. Дизайнът винаги е бил важен за нас. Това се вижда във всичко, което вършим – от връщането към цвета папая през изключителната ни технологична база. Гордеем се, че продължаваме да работим в същия дух.", заяви шефът на Макларън Рейсинг Зак Браун.

Главният изпълнителен директор на Гълф Ойл Майк Джоунс пък обяви, че от компанията са развълнувани от възможността да отдадат почит на класическия дизайн на Макларън. : "Това е едно от най-успешните партньорства в спорта. Много се вълнуваме да отдадем почит на класическия дизайн, при това по време на най-впечатляващото и стилно събитие в календара на Формула 1".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА призова за повече зрители на финала за Купата на България
ЦСКА призова за повече зрители на финала за Купата на България
Отново ще започне да вали и гърми, очаква ни застудяване
Отново ще започне да вали и гърми, очаква ни застудяване