НОВИНИ

Манчестър Сити оцеля в Мадрид за място на полуфиналите в Шампионската лига

манчестър сити оцеля мадрид полуфиналите шампионската лига
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
00:07, 14.04.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Атлетико (Мадрид) и Манчестър Сити завършиха наравно 0:0 в мач реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига. "Гражданите" продължават към полуфиналите на турнира, след като победиха в първия двубой с 1:0.

По-опасните положения през първото полувреме бяха на сметката на "гражданите", които уцелиха страничния стълб на стража Ян Облак в 30-ата минута чрез Илкай Гюндоган, а Рейналдо предотврати сигурен гол във вратата на "рохибланкос" в 27-ата минута след удар от воле на Кевин Де Бройне.

Домакините създадоха първата си голова опасност в 47-ата минута, когато Антоан Гризман преодоля няколко играча на Сити в наказателното поле, но ударът му крайна сметка бе блокиран.

В 89-ата минута Атлетико остана с човек по-малко на терена заради втория жълт картон и респективно червен на Фелипе, който фаулира Фил Фоудън.

Вратарят на гостите от Англия - Едерсон, се превърна в герой на два пъти в добавеното време, когато по блестящ начин отрази удар на Караско от пряк свободен удар и на Анхел Кореа от границата на наказателното поле.

Така с общ резултат 1:0 от двата мача Манчестър Сити е на полуфинал в турнира, където ще се изправи срещу Реал (Мадрид). Първият мач е на 27 април от 22.00 часа българско време на "Етихад Стейдиъм", а реваншът е на 4 май отново от 22 ч. на "Сантиаго Бернабеу".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предимно слънчево време днес
Предимно слънчево време днес
Ливърпул е на полуфинал в Шампионската лига след голов спектакъл на "Анфийлд"
Ливърпул е на полуфинал в Шампионската лига след голов спектакъл на "Анфийлд"