НОВИНИ

Мъри очаква още оттегляния от Ю Ес Оупън

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
12:03, 31.07.2020
Чете се за: 00:49 мин.
Тенис
мъри очаква оттегляния оупън

Британецът Анди Мъри очаква някои от топ играчите при мъжете да последват световната номер 1 при жените Ашли Барти в пропускането на предстоящия турнир от Шлема Ю Ес Оупън поради опасения заради пандемията от коронавирус.

Австралийката заяви в четвъртък, че не се чувства комфортно да пътува до САЩ за турнира от Големия шлем, който стартира на 31 август.

„Чух, че някои от топ играчите при мъжете няма да играят. Очаквам това да се случи и на практика. Това е въпрос на личен избор. Ако не се чувстват в безопасност и комфортно да пътуват и да излагат на риск себе си и своите щабове, то тогава е напълно разбираемо оттеглянето им“, каза бившият номер 1 за британските медии.

Новак Джокович, Рафаел Надал и Серина Уилямс заявиха участие за турнира в Синсинати от 20-28 август в Ню Йорк, който беше изместен от традиционната си локация тази година заради заразата и ще бъде подгряващ за Ю Ес Оупън.

И двете надпревари ще се проведат без публика, като организаторите от Американската тенис асоциация планират да изградят стриктен био-безопасен „балон“, за да се минимализра риска от заразяване с новия вирус.

„Всички играчи ще имат едно на ум ще са резервирани, и става въпрос за това дали се чувстват комфортно или не да поемат този риск. Както казах онзи ден, усещането ми е, че веднъж щом попаднем в „балона“, който са създали, ще бъдем окей. Става въпрос повече за международните пътувания, и пристигането там – аз бих бил загрижен за това“, каза по-рано шотландецът на демонстративния турнир Битката на британците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
23-и ден на протести: Блокирани кръстовища, на Орлов мост - напрежение и арест
23-и ден на протести: Блокирани кръстовища, на Орлов мост - напрежение и арест
46 нови случая на COVID-19 във Варна и областта
46 нови случая на COVID-19 във Варна и областта