НОВИНИ

Марица продължава победната си серия в женското волейболно първенство

Шампионът се наложи над Левски с 3:0 гейма

ЖВК Марица Пловдив
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:12, 26.11.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Марица Пловдив продължава с безгрешното си представяне в Националната волейболна лига за жени. Шампионките победиха тима на Левски с 3:0 (25:23, 27:25, 25:18) гейма като домакин в дербито от шестия кръг на шампионата и така записаха шести пореден успех от началото на сезона.

Така „жълто-сините“ остават непобедени през кампанията и заемат първата позиция в класирането с пълен актив от 18 точки. Левски остава на трето място в подреждането с 12 точки, колкото има и четвъртият ЦСКА.

Срещата между двата тима в зала „Сила“ започна равностойно. Шампионките показаха колебания при посрещането си и се стигна до 18:13 в полза на Левски, което принуди старши треньора Борислав Крачанов да вземе прекъсване. След него домакините вдигнаха нивото на представянето си и изравниха до 21:21, а в решителните моменти показаха по-добра концентрация, за да вземат първата част след 25:23.

Отборът на Марица пренесе импулса в играта си и в началото на втория гейм, за да поведе с 11:3. „Сините“ обаче отговориха на предизвикателството и след серия от 6 безответни точки изравниха до 19:19, а след това стигнаха и до два геймбола при 24:22, но ги пропуснаха и загубиха гейма след 25:27.

В началото на третата част двата отбора вървяха точка за точка, но постепенно шампионките взеха инициативата и отвориха преднина от 18:12, което се оказа ключово за крайния изход от сблъсъка - 25:18 в третия гейм.

В следващия кръг, който е последен за първия полусезон, Марица гостува на Хектор (София), а Левски посреща другия пловдивски тим – Марица 2022.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът събра министри и шефове на служби заради бедствието (Обобщение)
Премиерът събра министри и шефове на служби заради бедствието (Обобщение)
Бедствено положение е обявено в цялата област Шумен
Бедствено положение е обявено в цялата област Шумен