НОВИНИ

Борислав Крачанов пред БНТ: Това, че сме загубили само един гейм този сезон е нормално

Старши треньорът на Марица призна, че отборът му може да се подобри дори още повече

борислав крачанов бнт конкуренция направим
bnt avatar logo
от БНТ
19:27, 26.11.2023
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Марица Борислав Крачанов е радостен от формата на неговите възпитанички, макар да очаква да подобрят представянията си, за да достигнат оптимална форма.

Шампионките се наложиха над Левски с 3:0 гейма.

"Не мога да кажа, че имахме проблеми само във втория гейм. Имахме проблеми от части и в първия. Лошото е, че днес се случи обратното. Преди пет мача имахме проблеми с втория гейм, но днес стартирахме силно втория гейм и се разпиляхме когато не трябва. В третия бяхме по-събрани и намалихме грешките. Станахме по-агресивни в атака, което допринесе за по-голямата разлика", сподели той.

Борислав Крачанов твърди, че високите очаквания в клуба са оправдани.

"В треньорския щаб не ни интересува статистиката. Гледаме да не пренасяме тази тежест на момичетата. Съсредоточени сме в това, как да се развиваме и да надграждаме играта ни. Това, че сме загубили само един гейм този сезон е нормално. И днес бяхме напът да загубим гейм", допълни той.

Наставникът призна, че отборът му може да се подобри дори още повече.

"Работим с всеки изминал мач да ставаме по-добри, силни и постоянни. Сезонът е дълъг, има още време. Със сигурност и другите отбори ще станат по-силни. Надявам се да продължава да има разлика между нас и останалите отбори. Разбира се, че има елементи в играта ни, които не ми харесват. Днес се видя, че изоставаме в посрещането. Работим постоянно, но това е елемент, който искаме време и спокойствие в самите посрещачи. Има неща, които започваме да оправяме. Надявам се да подобрим посрещането ни, за да имаме възможността да играем с нашите централни блокировачки, които за момента са най-добрите в България", твърди той.

Старши треньорът на Левски Петър Шопов цели неговите състезателки да трупат опит с всеки мач.

"Определено можем да извлечем позитиви от днес. Два гейма играхме добър волейбол. Имахме два геймбола. Опитът на Марица се показа и успяха да ги неутрализират. Все още нямаме увереност. Нормално е. Основните ни фигури са млади. Вярвам, че с времето ще го преодолеем. Представяме се добре. Можем да съжаляваме за изпуснатия първи мач с ЦСКА. Идеята на цялата ни работа е да работим с по-младите, за да израстват и да надграждаме всеки мач. Мисля, че ще изглеждаме по-добре", вярва той.

Волейболистката на Марица Добрина Христоскова призна, че нивото на родното волейболно първенство не е на желаното ниво.

"Винаги може и по-добре. Отпуснахме се в много моменти. Можехме да бъдем и по-категорични. Знаем, че при нас винаги има отпускане във втория гейм. Надявам се да преодоляваме този проблем по-лесно с всеки следващ мач. Все още не знаем защо се получава. Понякога си мислим, че отборът срещу нас сам ще се бие. Нивото на шампионата не е много високо. Надяваме се да се подобрява с всяка година и да има по-голяма конкуренция. Надявам се да помагам на отбора с каквото мога", смята тя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма повишение на радиационния фон на територията на България
Няма повишение на радиационния фон на територията на България
"ПП-ДБ (Спаси София)" търсят подкрепа в Столичния общински съвет
"ПП-ДБ (Спаси София)" търсят подкрепа в Столичния общински съвет