НОВИНИ

Мария Бакалова стана "Посланик на дестинация България" (Снимки)

bnt avatar logo
от БНТ
17:08, 19.07.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Още
Слушай новината

По покана на служебния министър доц. Стела Балтова, първата българска актриса, номинирана за "Оскар" – Мария Бакалова, беше гост днес в Министерството на туризма, веднага след участието си във фестивала в Кан.

На срещата министър Балтова оцени успеха на Мария Бакалова, че за толкова кратко време тя съумя да направи толкова много – не само за младите хора, дръзнали да тръгнат по нейния път в света на киноизкуството, но и като насочи прожекторите към България, към родния си Бургас и към нашата част на Европа.

Бранд България вече има своето ново лице, което да направи страната ни още по-популярна и разпознаваема, след като министър Балтова връчи почетен знак на младата актриса "Посланик на дестинация България" и я поздрави за успехите и високите върхове, които е постигнала за крехката си възраст.

"Моят екип и аз бихме се радвали да приемете тази символична роля на посланик и да прегърнете като своя кауза популяризирането на многообразието на туристическа дестинация България", заяви министър Балтова, поднасяйки почетния знак.

Мария Бакалова благодари и сподели колко е развълнувана, казвайки, че приема с отговорност оказаната ѝ чест. Тя подчерта, че България е прекрасна страна и нейните красоти, вкусна храна и древна история трябва да се популяризират.

"За мен е чест и гордост да се наричам българка и винаги съм обичала България. Искрено се надявам новото, младото поколение да са щастливи и горди, че са българи, защото познават историята си и въпреки, че срещат трудности, това изгражда характера им", заяви младата актриса.

По думите ѝ, природата и архитектурата ни са изключително красиви и тя ги преоткрива всеки път, когато с радост се завръща у дома. "Трябва да позволим на хората да почувстват България", призова Мария Бакалова.

Министърът изрази увереност, че именно младите и успели българи са нашите посланици по света, а успехите за Мария Бакалова тепърва предстоят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
46-ият парламент ще заседава отново в старата сграда
46-ият парламент ще заседава отново в старата сграда
Оправдателните присъди по делото "Октопод" влязоха в сила
Оправдателните присъди по делото "Октопод" влязоха в сила