НОВИНИ

Марк Маркес пропуска още един старт

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:47, 17.08.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Други спортове

Шесткраният световен шампион и пилот на "Репсол Хонда" ще пропусне и Гран При на Щирия в "Moto GP", тъй като все още се възстановява от контузията в ръката, получена в откриващата надпревара на "Херез"

Новината за отсъствието на испанеца и от предстоящата втора поредна битка на "Ред Бул Ринг" в неделя, бе съобщена от неговия тим:

"Участието на Щефан Брадел в състезанието в Щирия следващата седмица се потвърждава, тъй като Марк Маркес продължава възстановяването си", се казва в съобщение на тима.

По този начин 27-годишният състезател ще отсъства в четвърта поредна надпревара.

Това допълнително намалява шансовете на Маркес да защити своята корона в Кралския Клас, имайки предвид скъсения формат от само 14 надпревари през този сезон.

Иначе на негово място отново ще кара германецът Щефан Брадл. От 2017-та насам, неговите изяви в Moto GP, се свеждат само до заместване на контузени състезатели или участие, благодарение на "уайлдкард".

През настоящата година и в двете си участия Брадл не стигна до зоната на точките, финиширайки 18-ти в Бърно и 17-ти в Австрия.

Междувременно в отсъствието на шампиона Маркес, лидер в генералното класиране е пилотът на "Ямаха" Фабио Куартараро. Втори към момента е Андреа Довициозо, който вчера извоюва победата в първата надпревара в Австрия.

Трето място за сега е в ръцете на Маверик Винялес, а топ 5 се допълва от побеителя в Бърно - Брад Биндър с "КТМ" и Валентино Роси с "Ямаха".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват убийството на шотландец в София
Разследват убийството на шотландец в София
Бивш национал на Англия преминава в Тотнъм
Бивш национал на Англия преминава в Тотнъм